4 φέτες πεσκαντρίτσα των 200 γρ
200 γρ μικρές γαρίδες
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
200 κ.ε. αφρώδες κρασί ή σαμπάνια
1 κουταλιά αλεύρι
140 κ.ε. γάλα
1 κουταλιά τοματοπολτός
κρεμμυδόχορτο ή πράσινα φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Γαριδομακαρονάδα ...
ΡΥΖΟΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗΣ...
ΜΟΥΣ ΣΥΚΟ...
ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ ...
Κοτόπουλο Λεμονάτο ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
ΨΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
Φιλέτα μαρινάτα κορεάτικα ...
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ...
Κότα με μακαρόνια στο φούρνο ...
Κορνφρίτερς ...
ΝΤΙΠ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ...
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΤΑ ...
ΓΑΛΕΟΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΣΕ ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ...
ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΕ ΑΛΑΤΙ ...
Κοτόπουλο βραστό ...
Μπιφτέκια με Πατάτες στο Φούρνο ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ...
Κοτόπουλο α λα Γκρέκο ...
Σαλιγκάρια Μουσακάς ...
Μπεκρή Μεζέ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ ...
Γαρίδες Ψητές ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 46 από 137  Επόμενη

ΠΕΣΚΑΝΤΡΙΤΣΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ 1 ψήφοι




 

Υλικά

4 φέτες πεσκαντρίτσα των 200 γρ
200 γρ μικρές γαρίδες
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
200 κ.ε. αφρώδες κρασί ή σαμπάνια
1 κουταλιά αλεύρι
140 κ.ε. γάλα
1 κουταλιά τοματοπολτός
κρεμμυδόχορτο ή πράσινα φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Αλείφουμε με 2 κουταλιές βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε πάνω στις φέτες του ψαριού. Το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε το κρασί, σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
2. Βράζουμε για 5 λεπτά τις γαρίδες, τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Βγάζουμε τις φέτες ψαριού από το πυρίμαχο, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τις διατηρούμε sς ζεστές.
3. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό. Κατόπιν, ανακατεύοντας, ρίχνουμε 100 ml γάλα, τον τοματοπολτό διαλυμένο στο υπόλοιπο γάλα, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ομοιογενής.
4. Χτυπάμε τη σάλτσα στο μίξερ και τη ρίχνουμε την πάνω στο ψάρι. Το σερβίρουμε με το κρεμμυδόχορτο ψιλοκομμένο.

Προηγούμενη Συνταγή 46 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.