Ένα παραδοσιακό πιάτο της Καντώνας (Κίνα), όπου το φαγητό τηγανίζεται σε υψηλή θερ-μοκρασία για σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να διατηρήσει τη γεύση και την υφή του. Οι γαρίδες με σησαμόσπορους σερβίρονταν σε γαμήλια δείπνα ως η τέλεια ισορροπία μεταξύ Yin και Yang, που αντιπροσώπευαν οι γαρίδες και ο σησαμόσπορος, δίνοντας στους νιόπαντρους τη ζωτικότητα του Ch’i. Μια ιδέα σέρι προσθέτει ένα μεθυστικό άρωμα!
Δεν πρόκειται για πιάτο αλλά μάλον για ένα εύγευστο καρύκευμα ή πατέ, που μπορεί να προσδώσει μια αφροδισιακή νότα σε πολλά και διάφορα πιάτα, κρεατικών ή και θαλασσινών.
Ο Etienne Marchand, από τους πρώτους Ευρωπαίους που έφθασαν στην Πολυνησία, περιγράφει στο ημερολόγιό του το 1791 τις Vahiné, τις γυναίκες της Πολυνησίας, ως καλλονές με ανοιχτόχρωμο δέρμα και μακριά μαύρα μαλλιά δεμένα με λουλουδένιες γιρλάντες, που φορούσαν φούστες από φύλλα φοινικόδεντρου. Στις αναμνήσεις πολλών από τους πρώτους αυτούς επισκέπτες, πέρα από πλήθος άλλων ηδονικών εμπειριών, περιλαμβάνεται και ο αστακός που τους έφτιαχναν με το δικό τους τρόπο.
Κανονικά τα σαλιγκάρια σερβίρονται αλα μπουργκινιόν, δηλ. στάζοντας λίπος. Όμως το ερωτικό φαγητό πρέπει να είναι ελαφρό! Ας δοκιμάσουμε το παρόν πιάτο.
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef! Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
Σου αρέσουν τα δώρα? Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!