Αν και το σαφράν είναι ακριβό, χρειαζόμαστε μπόλικο για το πιάτο αυτό.
250 γρ. χτένια
200 ml ξηρό λευκό κρασί
50 γρ. ασκαλώνια ψιλοκομμένα
100 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια καστανιάς
1 κουταλιά βούτυρο
2 γρ. σαφράν
150 ml ζωμός ψαριού
150 ml créme fraiche
Αν και το σαφράν είναι ακριβό, χρειαζόμαστε μπόλικο για το πιάτο αυτό.
250 γρ. χτένια
200 ml ξηρό λευκό κρασί
50 γρ. ασκαλώνια ψιλοκομμένα
100 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια καστανιάς
1 κουταλιά βούτυρο
2 γρ. σαφράν
150 ml ζωμός ψαριού
150 ml créme fraiche
Εκτέλεση
1. Μουσκεύουμε το σαφράν στον ζωμό ψαριού.
2. Χωρίζουμε το κοράλλι (τα αυγά) από τα χτένια. Κόβουμε το λευκό κρέας στη μέση οριζόντια.
3. Τοποθετούμε το κοράλλι και το λευκό κρέας σε μια κατσαρόλα και το καλύπτουμε με το λευκό κρασί.
4. Αφήνουμε το υγρό να πάρει βράση. Το βγάζουμε από τη φωτιά αμέσως και το βάζουμε στην άκρη.
5. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ασκαλώνιο και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
6. Χύνουμε το ζωμό από ψάρι και σαφράν πάνω στο ασκαλώνιο και τα μανιτάρια, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
7. Προσθέτουμε την créme fraiche, αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 7-10 λεπτά.
8. Προσθέτουμε τα χτένια και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
9. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και μια σαλάτα.
Συνταγή 9 από 17
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!