Κανονικά τα σαλιγκάρια σερβίρονται αλα μπουργκινιόν, δηλ. στάζοντας λίπος. Όμως το ερωτικό φαγητό πρέπει να είναι ελαφρό! Ας δοκιμάσουμε το παρόν πιάτο.
Υλικά
2 μέτριες ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
1 κομμάτι των 25-50 γρ. σέλερι
50 γρ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
0.2 γρ. σαφράν
θυμάρι και φασκόμηλο
αλάτι
24-48 σαλιγκάρια (ανάλογα με το μέγεθος)
Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε την πέτσα και τους σπόρους από τις ντομάτες
2. Αφαιρούμε τους σπόρους από την πιπεριά.
3. Χοντροκόβουμε τις ντομάτες και την πιπεριά μαζί με το κομμάτι σέλερι στο μπλέντερ για 10 δευτερόλεπτα.
4. Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο, το σαφράν και μπόλικο θυμάρι, φασκόμηλο και αλάτι στο λιωμένο βούτυρο.
5. Περιμένουμε λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά.
6. Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε ειδικά μπολ πορσελάνης με χερούλια ή απλά σε δυο πιάτα για λιωμένο τυρί και τα καλύπτουμε με το μίγμα από βούτυρο και λαχανικά.
7. Μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 260oC για 10 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά αρχίσουν να σκουραίνουν ελαφρά.
8. Σερβίρουμε με ψωμί μπαγκέτα κι ένα ποτήρι Chablis.
Συνταγή 9 από 17
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!