Η γεύση και η υφή αυτής της γαριδόσουπας θα μπορούσε να διαφθείρει οποιοδήποτε ενήλικο άτομο. Γαριδούλες που κολυμπούν μέσα σε μια ροζ απόλαυση...
Υλικά
250 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
3 κρόκοι αυγού
250 ml ελαφριά κρέμα
250 ml ξηρό λευκό κρεασί
1 κύβος ζωμού ψαριού (επαρκής για 0,5 λίτρο ζωμού)
0,2-0,5 γρ. σαφράν
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε στο μπλέντερ τις μισές γαρίδες μαζί με τους κρόκους, το σαφράν, την κρέμα, το κρασί και τον κύβο ζωμού.
2. Θερμαίνουμε το μίγμα σε ένα τηγάνι και σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο.
3. Προθερμαίνουμε τις υπόλοιπες γαρίδες στα μικροκύματα για 40 λεπτά.
4. Προσθέτουμε τις προθερμασμένες γαρίδες στη σούπα.
5. Σερβίρουμε αμέσως, αν γίνεται, με λίγα μαύρα αυγά σολομού στο πλάι και λευκό φρυγανισμένο ψωμί.
Σημ. Εναλλακτικά λιώνουμε όλες τις γαρίδες και σερβίρουμε τη σούπα ως πιάτο σάλτσας ψαριού.
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!