12 ολόφρεσκα στρείδια
50 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 μικρός μίσχος σέλερι κομμένος σε λεπτές φέτες
2 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρ.)
1 tablespoon chopped parsley
1 χούφτα φύλλα νεροκάρδαμου ψιλοκομμένα
μια τιναξιά Pernod ή ούζο
αλάτι και ταμπάσκο κατά τη γεύση
2 φέτες λευκό ψωμί μόνο η ψίχα
χοντρό μαγειρικό αλάτι
φέτες λεμονιού και κλαράκια μαϊντανού για το σερβίρισμα
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ...
Ξιφίας με εστραγκόν, σκόρδο και κρεμμυδάκια ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ ...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
Σάλτσα βασιλικού (pestο) ...
Μακαρόνια με κιμά ...
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΡΙ ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΒΙΝΤΑΛΟΥ...
Άλιο ε Όλιο (Aglio e Olio) ...
Γλυκό Αλεξάντρας ...
ΜΠΡΑΝΤΑΔΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΛΑ ΛΟΒΙΤΟΥΡΑ (Gamberi ala bussara)...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΠΙΤΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
Φύλλο για πίτες...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ...
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝTOMATEΣ ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑΣ ...

Συνταγές » Αφροδισιακά
Προηγούμενη Συνταγή 6 από 17  Επόμενη

ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ0 ψήφοι




 

Υλικά
12 ολόφρεσκα στρείδια
50 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 μικρός μίσχος σέλερι κομμένος σε λεπτές φέτες
2 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρ.)
1 tablespoon chopped parsley
1 χούφτα φύλλα νεροκάρδαμου ψιλοκομμένα
μια τιναξιά Pernod ή ούζο
αλάτι και ταμπάσκο κατά τη γεύση
2 φέτες λευκό ψωμί μόνο η ψίχα
χοντρό μαγειρικό αλάτι
φέτες λεμονιού και κλαράκια μαϊντανού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το νεροκάρδαμο και το Pernod. Βάζουμε αλάτι και ταμπάσκο.
2. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά.
3. Ρίχνουμε το μίγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ψωμί και τα δουλεύουμε για 30 δευτερόλεπτα για να φτιάξουμε «πράσινα ψίχουλα» (το μίγμα αυτό μπορεί να μπει σε ένα μπολ με κάλυμμα και να παγώσει μέχρι 2 ημέρες πριν.)
4. Με ένα μαχαίρι στρειδιών, ανοίγουμε τα κελύφη και αφαιρούμε τα στρείδια με τους χυμούς τους σε ένα μπολ. Πετάμε τα επάνω κελύφη και καθαρίζουμε τρίβοντάς καλά και στεγνώνοντας τα κάτω κελύφη. Στραγγίζουμε τα στρείδια, φυλάγοντας τους χυμούς, και ελέγχουμε για τυχόν κομματάκια από τα κελύφη.
5. Προθερμαίνουμε το γκρίλ στο ανώτερο.
6. Σε ένα ταψί απλώνουμε μαγειρικό αλάτι και βάζουμε πάνω του τα κελύφη.
7. Τοποθετούμε από ένα στρείδι σε κάθε κέλυφος και από πάνω βάζουμε με το κουταλάκι από λίγο από τους χυμούς που φυλάξαμε.
8. Ρίχνουμε από πάνω κουταλιές από το μίγμα με το ψωμί σκεπάζοντάς τα ταλείως.
9. Τέλος τα ψήνουμε στο γκριλ για 1-2 λεπτά περίπου ή μέχρι το επάνω στρώμα να κοχλάσει και να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
10. Απλώνουμε τα στρείδια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με κλαράκια μαϊντανού και κομμάτια λεμονιού και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 6 από 17  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.