12 ολόφρεσκα στρείδια
50 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 μικρός μίσχος σέλερι κομμένος σε λεπτές φέτες
2 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρ.)
1 tablespoon chopped parsley
1 χούφτα φύλλα νεροκάρδαμου ψιλοκομμένα
μια τιναξιά Pernod ή ούζο
αλάτι και ταμπάσκο κατά τη γεύση
2 φέτες λευκό ψωμί μόνο η ψίχα
χοντρό μαγειρικό αλάτι
φέτες λεμονιού και κλαράκια μαϊντανού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το νεροκάρδαμο και το Pernod. Βάζουμε αλάτι και ταμπάσκο.
2. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά.
3. Ρίχνουμε το μίγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ψωμί και τα δουλεύουμε για 30 δευτερόλεπτα για να φτιάξουμε «πράσινα ψίχουλα» (το μίγμα αυτό μπορεί να μπει σε ένα μπολ με κάλυμμα και να παγώσει μέχρι 2 ημέρες πριν.)
4. Με ένα μαχαίρι στρειδιών, ανοίγουμε τα κελύφη και αφαιρούμε τα στρείδια με τους χυμούς τους σε ένα μπολ. Πετάμε τα επάνω κελύφη και καθαρίζουμε τρίβοντάς καλά και στεγνώνοντας τα κάτω κελύφη. Στραγγίζουμε τα στρείδια, φυλάγοντας τους χυμούς, και ελέγχουμε για τυχόν κομματάκια από τα κελύφη.
5. Προθερμαίνουμε το γκρίλ στο ανώτερο.
6. Σε ένα ταψί απλώνουμε μαγειρικό αλάτι και βάζουμε πάνω του τα κελύφη.
7. Τοποθετούμε από ένα στρείδι σε κάθε κέλυφος και από πάνω βάζουμε με το κουταλάκι από λίγο από τους χυμούς που φυλάξαμε.
8. Ρίχνουμε από πάνω κουταλιές από το μίγμα με το ψωμί σκεπάζοντάς τα ταλείως.
9. Τέλος τα ψήνουμε στο γκριλ για 1-2 λεπτά περίπου ή μέχρι το επάνω στρώμα να κοχλάσει και να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
10. Απλώνουμε τα στρείδια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με κλαράκια μαϊντανού και κομμάτια λεμονιού και σερβίρουμε.
Συνταγή 6 από 17
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!