Θαυμάσιο κρασάτο κοτόπουλο με τυρί που σερβίρεται πάνω σε άγριο ρύζι.
Υλικά
6 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα ή κόκαλα, βρασμένα και κομμένα σε μπουκιές
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
2 φλιτζ. μανιτάρια σοταρισμένα
1 κονσέρβα συμπυκνωμένη σούπα μανιταριών (300 ml)
1 μικρή κονσέρβα (135 ml) γάλα εβαπορέ
1 1/2 φλιτζ. ξυσμένο τυρό τσένταρ
1/2 κουταλάκι σκορδόσκονη
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
1/2 φλιτζ. μαγιονέζα
1/2 φλιτζ. τεμαχισμένα αμύγδαλα για πασπάλισμα
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα ταψί διαστάσεων24x35 εκ. περίπου και προσθέτουμε από πάνω τα σοταρισμένα μανιτάρια.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C.
3. Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, αναμιγνύουμε και ζεσταίνουμε τη σούπα, το γάλα, το τυρί τσένταρ και τη σκορδόσκονη. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί και τη μαγιονέζα. Χύνουμε το μίγμα πάνω στο κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα και την παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
Συνταγή 2 από 17
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!