Τα μενταγιόν κόβονται από στήθος ως λεπτές φέτες, όχι πάνω από 8-10 χιλ. πάχος, αλλιώς τα πιέζουμε με τις παλάμες μας για να λεπτύνουν. Προσοχή, αν είναι παχύτερα, τα αμύγδαλα θα καούν πριν γίνει η γαλοπούλα.
Υλικά
Mερίδες 4
1 φλιτζ. αμύγδαλα κομμένα σε λεπτές φέτες
½ φλιτζ. τρίμματα από ξηρό ψωμί
Αλάτι και πιπέρι
2 μεγάλα αυγά
¼ φλιτζ. γάλα
1 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
3 κουταλάκια φυτικό λάδι
4 μενταγιόν γαλοπούλας χωρίς κόκκαλα
κομμάτια λεμονιού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε τα αμύγδαλα και τα τρίμματα ψωμιού στο μπλέντερ και τα τρίβουμε πολύ ψιλά. Tα μεταφέρουμε σε ένα ρηχό μπολ και αλατοποπερώνουμε ελαφρά.
2. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, χτυπάμε τα αυγά, τα γάλα και τη μουστάρδα.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη βαριά χύτρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτάμε τη γαλοπούλα στο μίγμα αυγού, μετά στο μίγμα αμύγδαλου και γυρίζουμε μέχρι να καλυφθεί καλά.
4. Μαγειρεύουμε τη γαλοπούλα στην χύτρα μέχρι να γίνει σκούρα χρυσοκίτρινη και να μαγειρευτεί, περίπου για 3 λεπτά από κάθε πλευρό. Tη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με κομμάτια λεμονιού, μαζί με πράσινα φασολάκια στον ατμό με λίγο χυμό λεμονιού από πάνω.
Συνταγή 27 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!