-ένα πακέτο με ψωμί του τοστ
-12-15 φέτες ζαμπόν ή πάριζα ή ότι άλλο αλλαντικό σας αρέσει
-8-9 φετάκια μπέικον κομμένα σε μικρά κομμάτια
-10 φετάκια τυρί τοστ
-400 γρ τυριά τριμμένα της αρεσκείας σας(εγώ προτιμώ μετσοβόνε, προβολόνε και ένταμ)
-200 γρ μανιτάρια
-1 μεγάλη κρέμα γάλακτος(1/2 κιλό)
-λίγο βούτυρο
-ένα πακέτο με ψωμί του τοστ
-12-15 φέτες ζαμπόν ή πάριζα ή ότι άλλο αλλαντικό σας αρέσει
-8-9 φετάκια μπέικον κομμένα σε μικρά κομμάτια
-10 φετάκια τυρί τοστ
-400 γρ τυριά τριμμένα της αρεσκείας σας(εγώ προτιμώ μετσοβόνε, προβολόνε και ένταμ)
-200 γρ μανιτάρια
-1 μεγάλη κρέμα γάλακτος(1/2 κιλό)
-λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Βάζουμε τα μανιτάρια να βράσουν και αφού βγάλουν τον αφρό τους, τα σουρώνουμε. Μετράμε πόσα φετάκια ψωμί τοστ χρειάζονται για να καλυφθεί όλο το ταψί σε δύο στρώσεις(σε ένα κανονικό πυρέξ χωράνε 6 σε κάθε στρώση δηλαδή σύνολο 12) και κόβουμε τις κόρες γιατί ξεραίνονται στο ψήσιμο. Βουτυρώνουμε λίγο το πυρέξ και απλώνουμε την πρώτη στρώση από τα ψωμάκια. Στην συνέχεια στρώνουμε τα μισά φετάκια ζαμπόν τα φετάκια τυρί, τα μανιτάρια, έπειτα στρώνουμε τα φετάκια μπέικον κομμένα σε μικρά κομμάτια, τα υπόλοιπα φετάκια ζαμπόν, την δεύτερη στρώση ψωμί του τοστ και σκεπάζουμε με τα τριμμένα τυριά. Τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να πάει παντού. Βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο, πάντως το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις το τυρί γίνει κρούστα και ροδίσει.
Συνταγή 24 από 125
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!