350 γρ. κάστανα ψημένα, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα (εναλλακτικά βρασμένα,
καθαρισμένα, χοντροκομμένα και ελαφρά τηγανισμένα με ελάχιστο λάδι)
3 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 μικρό δαφνόφυλλο
1 ολόκληρο γαρύφαλλο
1 κρεμμυδάκι στιφάδου ξεφλουδισμένο
1/2 κουταλάκι κοφτό κανέλα τριμμένη
1 φλιτζ παχιά κρέμα
300 γρ. καυτερό ιταλικό λουκάνικο (εναλλακτικά κιμάς από 200 γρ. μοσχαρίσιο
και 100 γρ. χοιρινό ψαχνό, ζυμωμένο με 1/2 κουταλάκι κόλιαντρο, 1 κουταλάκι
αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο, 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή κατά τη γεύση
και κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, λίγο ξηρό λευκό κρασί για σβήσιμο)
500 γρ. ταλιατέλες
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Αρνί Βραστό ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ...
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ DIAVOLO – ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 3 ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ (Pasta Rustica) ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ...
Τάρτα με Αγκινάρες...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
Κουνέλι Στiφάδο ...
Πέννες με πράσινα χτένια ...
ΒΕΡΜΙΤΣΕΛΛΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΙΝΔΙΩΝ ...
ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ...
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΡΙ ...
Μοσχάρι με κριθαράκι στο φούρνο ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΊΔΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΒΓΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΑΒΓΟΤΑΡΑΧΟ ...
ΤΥΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ...
Λάχανο Βραστό...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ (Pork Chow Mein) ...
ΠΑΤΕ ΤΟΝΟΥ ...
ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 26 από 124  Επόμενη

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ 2 ψήφοι




 

Υλικά

350 γρ. κάστανα ψημένα, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα (εναλλακτικά βρασμένα,
καθαρισμένα, χοντροκομμένα και ελαφρά τηγανισμένα με ελάχιστο λάδι)
3 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 μικρό δαφνόφυλλο
1 ολόκληρο γαρύφαλλο
1 κρεμμυδάκι στιφάδου ξεφλουδισμένο
1/2 κουταλάκι κοφτό κανέλα τριμμένη
1 φλιτζ παχιά κρέμα
300 γρ. καυτερό ιταλικό λουκάνικο (εναλλακτικά κιμάς από 200 γρ. μοσχαρίσιο
και 100 γρ. χοιρινό ψαχνό, ζυμωμένο με 1/2 κουταλάκι κόλιαντρο, 1 κουταλάκι
αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο, 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή κατά τη γεύση
και κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, λίγο ξηρό λευκό κρασί για σβήσιμο)
500 γρ. ταλιατέλες
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα κάστανα, το ζωμό, το δαφνόφυλλο, το γαρύφαλλο και το κρεμμυδάκι στιφάδου σε μια μικρή κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι τα κάστανα να μαλακώσουν καλά.
2. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και το γαρύφαλλο. Βάζουμε τα κάστανα και το κρεμμύδι με τον μισό ζωμό περίπου στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο και ομοιόμορφο. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση και την κρέμα και συνεχίζουμε μέχρι τα υλικά να αναμιχθούν καλά και το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. (Η σάλτσα μέχρι το σημείο αυτό μπορεί να γίνει από πριν και να διατηρηθεί στο ψυγείο.)
3. Βάζουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αχνίσει.
4. Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε το περίβλημα από τα λουκάνικα, αδειάζουμε το περιεχόμενο στο τηγάνι και το τρίβουμε με το πιρούνι. μέχρι να σκουρύνει. Το βγάζουμε από το τηγάνι με ένα τρυπητό κουτάλι και το απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει από το λάδι. Το βάζουμε στην άκρη.
5. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις ταλιατέλες, τις επαναφέρουμε στην ζεστή κατσαρόλα και τις ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
6. Βάζουμε τις ταλιατέλες σε πιάτα σερβιρίσματος και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Τέλος ρίχνουμε το λουκάνικο (ή τον κιμά) και το μαϊντανό, προσθέτοντας πιπέρι κατά τη γεύση.

Προηγούμενη Συνταγή 26 από 124  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.