350 γρ. κάστανα ψημένα, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα (εναλλακτικά βρασμένα,
καθαρισμένα, χοντροκομμένα και ελαφρά τηγανισμένα με ελάχιστο λάδι)
3 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 μικρό δαφνόφυλλο
1 ολόκληρο γαρύφαλλο
1 κρεμμυδάκι στιφάδου ξεφλουδισμένο
1/2 κουταλάκι κοφτό κανέλα τριμμένη
1 φλιτζ παχιά κρέμα
300 γρ. καυτερό ιταλικό λουκάνικο (εναλλακτικά κιμάς από 200 γρ. μοσχαρίσιο
και 100 γρ. χοιρινό ψαχνό, ζυμωμένο με 1/2 κουταλάκι κόλιαντρο, 1 κουταλάκι
αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο, 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή κατά τη γεύση
και κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, λίγο ξηρό λευκό κρασί για σβήσιμο)
500 γρ. ταλιατέλες
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΤΣΙΛΙ ΣΟΣ ΚΑΙ ΖΩΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
TΟΝΟΣ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΒΟΤΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΠΙΠΕΡΟΣΠΟΡΟΥΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
MΑΥΡΕΣ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΑΔΙΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ, ΞΥΣΜΑ ΠOΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΡΟ ΑΠΟ ΚΑΡΙ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ...
Ξιφίας με εστραγκόν, σκόρδο και κρεμμυδάκια ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΟΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΣΥΚΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΜΠΙΖΕΛΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΦΕΤΕΣ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΑ ...
ΓΟΠΕΣ ΣΑΒΟΡΙ ...
ΜΥΔΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΙ ...
ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ...
Μαρούλι με αβοκάντο και καρύδια ...
Μακαρονάδα με χταποδάκι κοκκινιστό ...
Κρέμα αβοκάντο με καπνιστό σολωμό ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 26 από 124  Επόμενη

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ 2 ψήφοι




 

Υλικά

350 γρ. κάστανα ψημένα, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα (εναλλακτικά βρασμένα,
καθαρισμένα, χοντροκομμένα και ελαφρά τηγανισμένα με ελάχιστο λάδι)
3 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 μικρό δαφνόφυλλο
1 ολόκληρο γαρύφαλλο
1 κρεμμυδάκι στιφάδου ξεφλουδισμένο
1/2 κουταλάκι κοφτό κανέλα τριμμένη
1 φλιτζ παχιά κρέμα
300 γρ. καυτερό ιταλικό λουκάνικο (εναλλακτικά κιμάς από 200 γρ. μοσχαρίσιο
και 100 γρ. χοιρινό ψαχνό, ζυμωμένο με 1/2 κουταλάκι κόλιαντρο, 1 κουταλάκι
αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο, 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή κατά τη γεύση
και κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, λίγο ξηρό λευκό κρασί για σβήσιμο)
500 γρ. ταλιατέλες
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα κάστανα, το ζωμό, το δαφνόφυλλο, το γαρύφαλλο και το κρεμμυδάκι στιφάδου σε μια μικρή κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι τα κάστανα να μαλακώσουν καλά.
2. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και το γαρύφαλλο. Βάζουμε τα κάστανα και το κρεμμύδι με τον μισό ζωμό περίπου στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο και ομοιόμορφο. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση και την κρέμα και συνεχίζουμε μέχρι τα υλικά να αναμιχθούν καλά και το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. (Η σάλτσα μέχρι το σημείο αυτό μπορεί να γίνει από πριν και να διατηρηθεί στο ψυγείο.)
3. Βάζουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αχνίσει.
4. Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε το περίβλημα από τα λουκάνικα, αδειάζουμε το περιεχόμενο στο τηγάνι και το τρίβουμε με το πιρούνι. μέχρι να σκουρύνει. Το βγάζουμε από το τηγάνι με ένα τρυπητό κουτάλι και το απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει από το λάδι. Το βάζουμε στην άκρη.
5. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις ταλιατέλες, τις επαναφέρουμε στην ζεστή κατσαρόλα και τις ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
6. Βάζουμε τις ταλιατέλες σε πιάτα σερβιρίσματος και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Τέλος ρίχνουμε το λουκάνικο (ή τον κιμά) και το μαϊντανό, προσθέτοντας πιπέρι κατά τη γεύση.

Προηγούμενη Συνταγή 26 από 124  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.