3 φέτες λευκό ψωμί σάντουιτς χοντροτριμμένο στο μπλέντερ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
300 γρ. πανσέτα σε φέτες ψιλοκομμένη
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο ή κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
350-500 γρ. φρέσκα σφιχτά σύκα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα κατά μήκος
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού ή κατά τη γεύση
350 γρ. ταλιατέλες ή φετουτσίνια αβγού
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Βαρκούλες με μαγιονέζα και μυρωδικά ...
ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΕΣ ...
Φιλέτο Ψητό ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ...
Ψητές ντομάτες με παρμεζάνα και μαϊντανό ...
Μακαρόνια με άσπρη σάλτσα ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ ...
ΡΑΪΤΑ ΜΕ ΜΙΓΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΣΙΚΕΛΙΚΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ...
ΤΣΊΛΙ CON CARNE ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ...
Πάστα με Broccoli ...
ΠΕΝΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΜΕ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Σαλάτα ζυμαρικού Αλφρέντο ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ...
Κρύα μελιτζάνα πικάντικη ...
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 1: ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ NOODLES (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
Παγωτό κρέμα ...
Kοτόπουλο με μπάμιες ...
ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΠΟΖΑΡΣΚΙ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 27 από 124  Επόμενη

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΒΓΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ 0 ψήφοι




 
Το ζυμαρικό με αβγό κάνει όλη τη διαφορά σε σχέση με το κοινό ζυμαρικό στο πιάτο αυτό.
Υλικά

3 φέτες λευκό ψωμί σάντουιτς χοντροτριμμένο στο μπλέντερ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
300 γρ. πανσέτα σε φέτες ψιλοκομμένη
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο ή κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
350-500 γρ. φρέσκα σφιχτά σύκα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα κατά μήκος
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού ή κατά τη γεύση
350 γρ. ταλιατέλες ή φετουτσίνια αβγού
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι των 30 εκ. σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει αλλά να μην καπνίσει. Προσθέτουμε τα τρίμματα ψωμιού με αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν χρυσοκόκκινα και τραγανά, περίπου για 5 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο για να κρυώσουν.
2. Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κουταλιά λάδι σε μια καθαρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει αλλά να μην καπνίσει. Προσθέτουμε την πανσέτα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει χρυσοκόκκινη και τραγανή. Με ένα τρυπητό κουτάλι τη μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί και βράζουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι το υγρό να μειωθεί σε 1 κουταλιά περίπου. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό, τα σύκα, τη μισή πανσέτα και το χυμό λεμονιού.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, φυλάγοντας 1/2 φλιτζ. από το νερό του.
4. Προσθέτουμε το ζυμαρικό στο μίγμα των σύκων μαζί με 1/4 φλιτζ. από το νερό του ζυμαρικού που φυλάξαμε και αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά και προσθέτοντας περισσότερο νερό, αν το μίγμα στεγνώσει, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
5. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα τρίμματα ψωμιού και την υπόλοιπη πανσέτα.

Προηγούμενη Συνταγή 27 από 124  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.