Για το ζυμαρικό:
2,25 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
3 αβγά
1 πρέζα αλάτι

Για τη σάλτσα λαχανικών:
1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι μέτριο
1 μελιτζάνα μέτρια
1 κόκκινη πιπεριά

Για τη σάλτσα τομάτας:
1 μικρό κομμάτι κρεμμύδι
1/2 καρότο
1/2 μίσχος σέλερι
1 φλιτζάνι λιωμένες τομάτες κονσέρβας
1/2 φλιτζάνι βασιλικός φρέσκος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά τη γεύση
40 γρ ξηρά μανιτάρια Porcini ή champignon
50 γρ τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμμένο
1/2 φλιτζάνι γάλα
50 γρ τυρί ρικότα
30 γρ ελιές μαύρες

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ...
ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ SINIGANG ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΠΕΗΚΟΝ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ...
Φιλέτο με σως μανιτάρια ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ...
ΦΟΝΤΥ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ, ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ...
Μακαρονάδα από στρείδια ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΊΤΖΑΝΑΣ ...
Γερμανική γέμιση γαλοπούλας...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΦΙΛΕΤΟ ΠΙΠΕΡΑΤΟ (Steak Au Poivre)...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΡΟΚΑ, ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
Κριθαράκι με σάλτσα ντομάτα ...

Συνταγές » Ζυμαρικά
Προηγούμενη Συνταγή 24 από 29  Επόμενη

Μακαρονάδα του βοσκού 1 ψήφοι




 
Το πιάτο αυτό δημιουργήθηκε από βοσκούς, που έπρεπε να μπορούν να φτιάξουν ζυμαρικό χωρίς καθόλου εργαλεία. Το αποτέλεσμα είναι μια πλούσια, νοστιμότατη και εύκολη μακαρονάδα.
Υλικά
Για το ζυμαρικό:
2,25 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
3 αβγά
1 πρέζα αλάτι

Για τη σάλτσα λαχανικών:
1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι μέτριο
1 μελιτζάνα μέτρια
1 κόκκινη πιπεριά

Για τη σάλτσα τομάτας:
1 μικρό κομμάτι κρεμμύδι
1/2 καρότο
1/2 μίσχος σέλερι
1 φλιτζάνι λιωμένες τομάτες κονσέρβας
1/2 φλιτζάνι βασιλικός φρέσκος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά τη γεύση
40 γρ ξηρά μανιτάρια Porcini ή champignon
50 γρ τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμμένο
1/2 φλιτζάνι γάλα
50 γρ τυρί ρικότα
30 γρ ελιές μαύρες

Εκτέλεση
Για το ζυμαρικό: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μια κατάλληλη επιφάνεια και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο. Σπάζουμε τα αβγά μέσα στην τρύπα και τα αναμιγνύουμε με ένα πιρούνι. Τραβώντας αλεύρι από την περιφέρεια προς το κέντρο, συνεχίζουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Πασπαλίζουμε αλεύρι πάνω από το μίγμα και το ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστικό αλλά γερό. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε περισσότερο αλεύρι για να το επιτύχουμε. Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να μείνει εκεί για 15 λεπτά. Τη ζυμώνουμε ξανά για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει πολύ ομοιόμορφη και εύπλαστη. Τη σκεπάζουμε ξανά και την αφήνουμε για 20 ακόμη λεπτά. Για τη σάλτσα λαχανικών: Μουσκεύουμε τα μανιτάρια για 15 λεπτά σε καυτό νερό, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα και τα κόβουμε σε κύβους. Επίσης κόβουμε την κόκκινη πιπεριά και το κρεμμύδι. Βάζουμε λίγο λάδι και βούτυρο σε μια κατσαρόλα....
1. Πλάθουμε με τα χέρια μας το ζυμαρικό σε χοντρές χορδές μήκους 5 εκ. περίπου. Κλείνουμε τα άκρα τους με τα δάκτυλά μας και τις απλώνουμε πάνω σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Τις αφήνουμε για 15 λεπτά. Βράζουμε το ζυμαρικό σε ελαφρά αλατισμένο νερό.
2. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε στη σάλτσα λαχανικών. Ανακατεύουμε για να αναμιχθούν και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε με κουταλιές τη μισή σάλτσα τομάτας. Πασπαλίζουμε με τυρί πεκορίνο. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Επίσης την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω το τυρί ρικότα, τον υπόλοιπο βασιλικό και τις ελιές και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 24 από 29  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

ΑΡΣΕΝΙΑ 31-10-2009 18:17:23

ΟΙ ΒΟΣΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ!!!!!!

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.