6 φιλέτα μόσχου των 180-220 γρ. πάχους 35-40 χιλ.
αλάτι χοντρό
πιπέρι μαύρο κοπανισμένο
3 κουταλιές λάδι
6 κουταλιές παγωμένο ανάλατο βούτυρο, κατανεμημένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κλαράκια από φρέσκο θυμάρι
2 κλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο

1 φλιτζ. ασκαλώνια τεμαχισμένα
1/2 φλιτζ. κονιάκ ή μπράντι
2 κουταλιές (γλυκό) κρασί πορτό
3 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου με χαμηλό αλάτι
2 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Ταλιατέλες με καπνιστό σολωμό ...
Μοσχάρι Σοφρίτο ...
Αρνί Βραστό ...
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ NOODLES ...
Φιλέτα μαρινάτα κορεάτικα ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Α ...
ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
Χοιρινό Φρικασέ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΚΑΙ «ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΑ» ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΒΟΥΡΙ, ΜΑΓΚΟ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ ...
ΓΙΟΥΒΑΡΕΛΑΚΙΑ ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΒΙΝΤΑΛΟΥ...
ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΒΑΛΣΑΜΙΚΗ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
Κοτόπουλο με αρακά ...
Λάχανο Βραστό...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
Παντεσπάνι ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΠΕΗΚΟΝ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ...
Σάλτσα σπαγγέτι με γαρίδες και κοτόπουλο ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΑΡΕΝΓΚΟ ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 26 από 170  Επόμενη

ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ1 ψήφοι




 

Υλικά
6 φιλέτα μόσχου των 180-220 γρ. πάχους 35-40 χιλ.
αλάτι χοντρό
πιπέρι μαύρο κοπανισμένο
3 κουταλιές λάδι
6 κουταλιές παγωμένο ανάλατο βούτυρο, κατανεμημένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κλαράκια από φρέσκο θυμάρι
2 κλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο

1 φλιτζ. ασκαλώνια τεμαχισμένα
1/2 φλιτζ. κονιάκ ή μπράντι
2 κουταλιές (γλυκό) κρασί πορτό
3 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου με χαμηλό αλάτι
2 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250C. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε μέχρι να σκουρύνουν, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο. Προσθέτουμε 3 κουταλιές βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε τα φιλέτα γυρίζοντας τα περιστασιακά και ραντίζοντας τα με ζωμό κοτόπουλου, περίπου για 12 λεπτά για μέτριο ψήσιμο.
2. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα μικρό ταψάκι και τις διατηρούμε ζεστές στον φούρνο.
3. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μικρό μπολ. Παίρνουμε από άρτε από το μπολ 3 κουταλιές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ και το κρασί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα σε 1 φλιτζ., περίπου για 12 λεπτά. Χτυπάμε ελαφρά την μουστάρδα Ντιζόν, έπειτα προσθέτουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές βούτυρο, 1 κουτάλια τη φορά. Ελέγχουμε τη σάλτσα για αλάτι και πιπέρι.
4. Βάζουμε τις μπριζόλες στα πιάτα. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 26 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.