500 γρ. καπελίνι ή σπαγετίνι
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο (1 κουταλάκι) ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού ή κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ ...
Μοσχάρι με μακαρόνια στο φούρνο ...
Σούπα Μινεστρόνε ...
Μακαρονάδα του βοσκού ...
Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ...
Ρυζόγαλο ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΊΔΕΣ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΑΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΠΟΥΡΓΚΙΝΙΟΝ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ...
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ...
...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΓΟΠΕΣ ΣΑΒΟΡΙ ...
Φετουτσίνια με χτένια και τζίντζερο ...
ΠΑΤΕ ΤΟΝΟΥ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΛΑΔΙ (Aliole) ...
Γέμιση γαλοπούλας με φρέσκο κάστανο...
ΜΥΔΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΙ ...
«ΠΑΚΟΡΑΣ» ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
Γαλέος με πιπεριές ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ...
ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ...
ΓΑΛΕΟΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΣΕ ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ...

Συνταγές » Ζυμαρικά
Προηγούμενη Συνταγή 25 από 29  Επόμενη

Άλιο ε Όλιο (Aglio e Olio) 0 ψήφοι




 
Σκόρδο και λάδι: Η πιο απλή, εύγευστη και εκπληκτικά ευχάριστη μακαρονάδα που υπάρχει. Φτιάχνεται με το πιο πρόχειρα υλικά, που πρέπει να είναι απαραίτητα της πιο καλής ποιότητας και φρέσκα. Όχι υποκατάστατα.
Υλικά
500 γρ. καπελίνι ή σπαγετίνι
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο (1 κουταλάκι) ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού ή κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό.
2. Ακριβώς πριν γίνει, ζεσταίνουμε μια μέτρια κατσαρόλα ή τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι και μόλις κάψει (το λάδι θα ευωδιάσει), βάζουμε το σκόρδο. Μόλις αυτό αρχίσει να αλλάζει χρώμα, προσθέτουμε το μαϊντανό και τις νιφάδες πιπεριού. Ανακατεύουμε καλά και αμέσως το κατεβάζουμε από τη φωτιά (προσοχή: το σκόρδο δεν πρέπει να καεί γιατί θα πικρίσει.)
3. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και αμέσως το βάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και περισσότερο πιπέρι, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 25 από 29  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.