Σκόρδο και λάδι: Η πιο απλή, εύγευστη και εκπληκτικά ευχάριστη μακαρονάδα που υπάρχει.
Φτιάχνεται με το πιο πρόχειρα υλικά, που πρέπει να είναι απαραίτητα της πιο καλής
ποιότητας και φρέσκα. Όχι υποκατάστατα.
Υλικά
500 γρ. καπελίνι ή σπαγετίνι
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο (1 κουταλάκι) ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού ή κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό.
2. Ακριβώς πριν γίνει, ζεσταίνουμε μια μέτρια κατσαρόλα ή τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι και μόλις κάψει (το λάδι θα ευωδιάσει), βάζουμε το σκόρδο. Μόλις αυτό αρχίσει να αλλάζει χρώμα, προσθέτουμε το μαϊντανό και τις νιφάδες πιπεριού. Ανακατεύουμε καλά και αμέσως το κατεβάζουμε από τη φωτιά (προσοχή: το σκόρδο δεν πρέπει να καεί γιατί θα πικρίσει.)
3. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και αμέσως το βάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και περισσότερο πιπέρι, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.
Συνταγή 25 από 29
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!