1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250C. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε μέχρι να σκουρύνουν, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο. Προσθέτουμε 3 κουταλιές βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε τα φιλέτα γυρίζοντας τα περιστασιακά και ραντίζοντας τα με ζωμό κοτόπουλου, περίπου για 12 λεπτά για μέτριο ψήσιμο.
2. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα μικρό ταψάκι και τις διατηρούμε ζεστές στον φούρνο.
3. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μικρό μπολ. Παίρνουμε από άρτε από το μπολ 3 κουταλιές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ και το κρασί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα σε 1 φλιτζ., περίπου για 12 λεπτά. Χτυπάμε ελαφρά την μουστάρδα Ντιζόν, έπειτα προσθέτουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές βούτυρο, 1 κουτάλια τη φορά. Ελέγχουμε τη σάλτσα για αλάτι και πιπέρι.
4. Βάζουμε τις μπριζόλες στα πιάτα. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Συνταγή 26 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!