2 κουταλιές βούτυρο
1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1,75 φλιτζ. ρύζι
1/2 φλιτζ. ξηρό, λευκό κρασί
3 φλιτζ. βραστός ζωμός κρέατος, σπιτικός ή του εμπορίου
250 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα, κομμένο σε κομμάτια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ, ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΤΥ ΦΟΡΜΑΕΛΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΚΟΧΥΛΙΑ ...
...
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΣΩΣ ΜΟΡΝΕ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ NOODLES (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΚΑΝ ...
Φαρφάλες με καπνιστό σολωμό ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΡΑΣΑΤΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΑΚΩΝΙΑ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
Μοσχάρι με Πιπεριές ...
ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ...
ΠΑΓΩΤΟ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ TAΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
Γλυκό Αλεξάντρας ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ...
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 170 από 301  Επόμενη

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

2 κουταλιές βούτυρο
1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1,75 φλιτζ. ρύζι
1/2 φλιτζ. ξηρό, λευκό κρασί
3 φλιτζ. βραστός ζωμός κρέατος, σπιτικός ή του εμπορίου
250 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα, κομμένο σε κομμάτια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος με βαριά βάση και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά.Κατόπιν, σοτάρουμε το ρύζι για 2 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά.
2. Μόλις το κρασί απορροφηθεί, αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς. Εξακολουθούμε να προσθέτουμε ζωμό ώσπου να μαλακώσει το ρύζι, χωρίς όμως να λασπώσει. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 15-18 λεπτά.
3. Προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 170 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.