2 κουταλιές βούτυρο 1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1,75 φλιτζ. ρύζι 1/2 φλιτζ. ξηρό, λευκό κρασί 3 φλιτζ. βραστός ζωμός κρέατος, σπιτικός ή του εμπορίου 250 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα, κομμένο σε κομμάτια αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 4 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος με βαριά βάση και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά.Κατόπιν, σοτάρουμε το ρύζι για 2 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά. 2. Μόλις το κρασί απορροφηθεί, αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς. Εξακολουθούμε να προσθέτουμε ζωμό ώσπου να μαλακώσει το ρύζι, χωρίς όμως να λασπώσει. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 15-18 λεπτά. 3. Προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Συνταγή 170 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!