2 κουταλιές βούτυρο
1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1,75 φλιτζ. ρύζι
1/2 φλιτζ. ξηρό, λευκό κρασί
3 φλιτζ. βραστός ζωμός κρέατος, σπιτικός ή του εμπορίου
250 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα, κομμένο σε κομμάτια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΤΥ ΦΟΡΜΑΕΛΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΛΙΝΓKΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΟΡΕΚΤΙΚΗ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΨΗΜΕΝΕΣ ΣΕ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΊΤΖΑΝΑΣ ...
Φλογέρες ...
ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΨΗΤΟ ΑΠΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΡΕΟΛΗΣ...
ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ VINEGRAITTE SAN FRANCISCO ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ (Η ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ) ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ...
Πάστα με Broccoli...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 170 από 301  Επόμενη

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

2 κουταλιές βούτυρο
1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1,75 φλιτζ. ρύζι
1/2 φλιτζ. ξηρό, λευκό κρασί
3 φλιτζ. βραστός ζωμός κρέατος, σπιτικός ή του εμπορίου
250 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα, κομμένο σε κομμάτια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος με βαριά βάση και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά.Κατόπιν, σοτάρουμε το ρύζι για 2 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά.
2. Μόλις το κρασί απορροφηθεί, αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς. Εξακολουθούμε να προσθέτουμε ζωμό ώσπου να μαλακώσει το ρύζι, χωρίς όμως να λασπώσει. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 15-18 λεπτά.
3. Προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 170 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.