500 γρ ριγκατόνι 250 γρ λιαστές τομάτες από κονσέρβα με ελαιόλαδο και μυρωδικά, στραγγισμένες και διατηρώντας 1 κουταλιά από το λάδι 1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κονσέρβα των 850 γρ τοματάκια κομμένα 1/2 φλιτζ ελιές καλαματιανές, ξεσποριασμένες και κομμένες 1 φλιτζ βασιλικός φρέσκος 120 γρ τυρί φέτα κομματιασμένο 60 γρ τυρί παρμεζάνα φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα του. 2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι που φυλάξαμε από τις λιαστές τομάτες σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες, τα κομμένα τοματάκια και το υγρό τους και τις ελιές και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ώσπου η σάλτσα να γίνει ελαφρά παχύρρευστη, περίπου για 4 λεπτά. Βάζουμε το βασιλικό και ρίχνουμε ανακατεύοντας και τα δυο τυριά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά. 3. Βάζουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σερβίρουμε.
Συνταγή 171 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!