1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Βάζουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό. 2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ρύζι και τις νιφάδες πιπεριού. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Αρχίζουμε να προσθέτουμε αργά το υγρό, από λίγο κάθε φορά. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Περιμένουμε κάθε φορά να απορροφηθεί το υγρό πριν βάλουμε την επόμενη δόση. Επαναλαμβάνουμε το μαγείρεμα με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά. 3. Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε τις ελιές και τις λιαστές τομάτες. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε το υγρό ανακατεύοντας συχνά. Το ριζότο πρέπει να είναι έτοιμε σε περίπου 30 λεπτά. (Το έτοιμο ριζότο πρέπει να έχει κρεμώδη υφή και να κρατάει λίγο στο κέντρο του ρυζιού.) 4. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, το μαϊντανό και την παρμεζάνα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί.
Συνταγή 169 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!