1 μελιτζάνα των 500 γρ, αξεφλούδιστη και κομμένη σε κύβους των 4 εκ.
2 κουταλάκια αλάτι
2 φλιτζ ελαιόλαδο
4 μεγάλα κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1/2 φλιτζ ελιές μαύρες από άλμη, ξεσποριασμένες και κομμένες
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλες αγκινάρες με κομμένους τους μίσχους
8 250 γρ ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό με σωληνοειδές σχήμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΙΤΣΙΣ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑΣ...
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΥΚΟΥ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ FRA DIAVOLO ΝΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ – ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 2 ...
Γαρίδες με κάρυ (Ινδία) ...
Φλαν από μπρόκολα και χαβιάρι ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
Ταλιατέλες με κρεμμύδια και τυρί Stilton ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΚΑΙ ΛΥΘΡΙΝΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΥΔΙΑ ...
ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ (Ινδία) ...
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ...
Σαλάτα ανάμικτη ...
ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ME ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑ...
Γαλέος με πιπεριές ...
ΑΝΤΙΒ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΑΒΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 173 από 301  Επόμενη

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ 0 ψήφοι




 
Η μελιτζάνα έχει μεγάλη ιστορία στη Σικελία, όπου λέγεται ότι υπάρχουν εκατοντάδες πιάτα με μελιτζάνες. Οι αγκινάρες κι οι πιπεριές είναι εξίσου κοσμαγάπητες εκεί. Ένας μικρός κήπος με λαχανικά με το όνομα "urtu", προμηθεύει στο μάγειρα τα συστατικά του.
Υλικά

1 μελιτζάνα των 500 γρ, αξεφλούδιστη και κομμένη σε κύβους των 4 εκ.
2 κουταλάκια αλάτι
2 φλιτζ ελαιόλαδο
4 μεγάλα κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1/2 φλιτζ ελιές μαύρες από άλμη, ξεσποριασμένες και κομμένες
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλες αγκινάρες με κομμένους τους μίσχους
8 250 γρ ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό με σωληνοειδές σχήμα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 205οC. Ανακατεύουμε τη μελιτζάνα με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Μεταφέρουμε τη μελιτζάνα πάνω σε χαρτί κουζίνας και την αφήνουμε να στραγγίξει για 30 λεπτά και μετά τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι πάνω σε μια βαριά μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στους 180οC. Βάζουμε κατά παρτίδες τα κομμάτια της μελιτζάνας στο λάδι και τα τηγανίζουμε, μέχρι να χρυσίσουν, γυρίζοντάς τα πού και πού, περίπου για 6 λεπτά ανά παρτίδα. Με τρυπητό πιρούνι, τα μεταφέρουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Φυλάμε 5 κουταλιές από το τηγανόλαδο της μελιτζάνας. Ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδου και ολόκληρη την πιπεριά με 3 κουταλιές από το τηγανόλαδο σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια, γυρίζοντάς τα πού και πού, περίπου για 25 λεπτά. Βάζουμε τη μελιτζάνα και τα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Συνεχίζουμε το ψήσιμο της πιπεριάς μέχρι να μαυρίσει το δέρμα της, περίπου για 10 λεπτά. Την τυλίγουμε σε μια πλαστική σακούλα και την αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά. Την ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τον πυρήνα και τους σπόρους και την κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες, τις οποίες μετά κόβουμε στα δυο. Προσθέτουμε τις λωρίδες της πιπεριάς, τις ελιές και...
3. Βράζουμε τις αγκινάρες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας πού και πού, περίπου για 40 λεπτά. Με μια λαβίδα τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε τα φύλλα τους και κρατάμε τις καρδιές, που τις κόβουμε σε κομμάτια των 10 χιλ. και τις αναμιγνύουμε με τα λοιπά λαχανικά (Αυτό μπορεί να γίνει και μέχρι 2 ώρες πριν, οπότε τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.)
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές τηγανόλαδο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί. Βάζουμε αλατοπίπερο. Σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.

Προηγούμενη Συνταγή 173 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.