2 φλιτζ. παχιά χτυπητή κρέμα
1 κουταλιά βασιλικός φρέσκος κομμένος
1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι κομμένο
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκια πιπέρι μαύρο
1,5 κουταλάκι πιπερόσποροι κόκκινοι κοπανιστοί
1 κουταλάκι λευκό πιπέρι
1 φλιτζ. πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
250 γρ. χτένια
1/2 φλιτζ. τυρί Έμενταλ τριμμένο
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
500 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνια

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ CAJUN (Cajun Fettucini) ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ PRIMAVERA ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, TΟΝΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ, ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
Πικάντικη σούπα με μύδια ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΛΑΧΑΝΟ-ΚΑΡΟΤΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΚΑΠΟΝΑΤΑ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΠΑΒΑΡΟΤΙ ...
ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ...
Λιγκουίνια με γαρίδες πορτοκάλι και εστραγκόν ...
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΑΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
Ταλιατέλες με στρείδια τηγανητά με αυγό και μπέικον ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 98 από 422  Επόμενη

ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΤΖΟΥΝ 0 ψήφοι




 
Πρόκειται για ένα νοστιμότατο αλλά καυτερό πιάτο, μπορούμε όμως να μειώσουμε το πιπέρι στο μισό. Προτιμούμε μεγάλα χτένια (ανοιχτής θάλασσας), που όμως πρέπει να τα κόψουμε στα δυο. Το φαγητό μπορεί να μπει σε πυρέξ και να τοποθετηθεί στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.
Υλικά

2 φλιτζ. παχιά χτυπητή κρέμα
1 κουταλιά βασιλικός φρέσκος κομμένος
1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι κομμένο
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκια πιπέρι μαύρο
1,5 κουταλάκι πιπερόσποροι κόκκινοι κοπανιστοί
1 κουταλάκι λευκό πιπέρι
1 φλιτζ. πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
250 γρ. χτένια
1/2 φλιτζ. τυρί Έμενταλ τριμμένο
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
500 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνια

Εκτέλεση
1. Χύνουμε την κρέμα σε μια μεγάλη χύτρα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να είναι έτοιμη να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αλάτι, τα πιπέρια, τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό. Σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα θαλασσινά και μαγειρεύουμε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα τυριά αναμιγνύοντας καλά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 98 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.