1/3 φλιτζ. ξηραμένες τομάτες σε λάδι στραγγισμένες (διατηρούμε το λάδι) και ψιλοκομμένες 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή κοπανισμένη 500 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκο κρεμμυδάκι με τις κορυφές 1,5 κουταλιά κομμένος φρέσκος βασιλικός ή 1 κουταλιά ξηρός 1/4 κουταλιά λευκό πιπέρι 1 φλιτζ. ζωμός λαχανικών (από έτοιμο κύβο) 3/4 φλιτζ. ξηρό vermouth 1 φλιτζ. κτυπητή κρέμα, 300 γρ. λιγκουίνια Για το γαρνίρισμα τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή / και φρέσκα κλαράκια βασιλικού
Εκτέλεση
1. Βάζουμε 2 ΚΣ λάδι από τις τομάτες σε ένα πλατύ τηγάνι και τι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες, μόλις κάψει το λάδι. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να ασπρίσουν οι γαρίδες, περίπου 6 λεπτά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι. 2. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, το βασιλικό, τις τομάτες, το πιπέρι, το ζωμό, το vermouth και την κρέμα. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μειωθεί σε περίπου 1,5 φλιτζ. (περίπου 10 λεπτά). Επαναφέρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατεύουμε, ώσπου μόλις να ζεσταθούν. 3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια, τα κατανέμουμε σε 4 πιάτα και ρίχνουμε από πάνω κουταλιές σάλτσας. Γαρνίρουμε με βασιλικό και τυρί κατά τη γεύση και σερβίρουμε.
Συνταγή 115 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!