500 γρ. παπαρδέλες φρέσκες ή φετουτσίνια
6 κουταλιές βούτυρο (ανάλατο)
1,25 φλιτζ. παχιά κρέμα
1,5 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζ. χυμός λεμονιού
180 γρ. αβγά σολομού
3 κουταλιές κλαράκια άνηθου κομμένα
πιπέρι λευκό κατά τη γεύση
αλάτι κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
Σαλάτα ορεκτική με ζυμαρικό ...
ΑΝΤΙΒ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΑΒΑ ...
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ...
Ψαροσαλάτα με βίδες ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΥΚΩΤΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΦΙΔΕΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ Η ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΝΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
Σούπα αγγουριού με σολωμό ...
ΨΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ...
Μακαρονάδα του Ψαρά ...
ΣΑΛΑΤΑ WALDORF...
ΣΜΟΥΤΙ ΤΑΤΟΡΣ (Smutty tators)...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ - ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 2 ...
ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΡΕΟΛΗΣ...
Πικάντικη σούπα με μύδια ...
Μπακαλιάρος Σκορδαλιά ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΨΗΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 114 από 422  Επόμενη

ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΑΒΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ 0 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. παπαρδέλες φρέσκες ή φετουτσίνια
6 κουταλιές βούτυρο (ανάλατο)
1,25 φλιτζ. παχιά κρέμα
1,5 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζ. χυμός λεμονιού
180 γρ. αβγά σολομού
3 κουταλιές κλαράκια άνηθου κομμένα
πιπέρι λευκό κατά τη γεύση
αλάτι κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και την κρέμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το πιπέρι. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε για να διατηρηθεί η σάλτσα ζεστή.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, ρίχνοντας 1/4 φλιτζ. από το νερό τους στη σάλτσα.
3. Ρίχνουμε στη σάλτσα το ζυμαρικό, τα αβγά σολομού, το άνηθο και αλάτι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 1 λεπτό και σερβίρουμε..

Προηγούμενη Συνταγή 114 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.