ταλιατέλες
400 γρ. αλεύρι
5 αβγά
1 πρέζα αλάτι
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
20 γρ. ελαιόλαδο
πέστο
3 γεμάτα φλιτζ. (180 γρ.) φύλλα βασιλικού
3 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. κουκουνάρια
50 γρ. παρμεζάνα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ. χτένια αποψυγμένα
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
100 γρ. φασολάκια φρέσκα, βρασμένα και ψιλοκομμένα
50 γρ. πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
Γαρίδες Gumbo ...
Κοτόπουλο Πανέ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ...
Σαλάτα ζυμαρικού με κάρι ...
ΣΠΕΤΣΛΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
Σαλιγκάρια Μουσακάς ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ...
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΟΥΖΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ...
...
ΚΡΙΘΑΡΆΚΙ "RISOTTO" ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΑΡΑΚΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΕΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ...
Σπαγγέτι με χτένια και άσπρο κρασί ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ...
Φετουτσίνια με χτένια πορτοκάλι και λαχανικά ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 215 από 422  Επόμενη

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΤΕΝΙΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

ταλιατέλες
400 γρ. αλεύρι
5 αβγά
1 πρέζα αλάτι
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
20 γρ. ελαιόλαδο
πέστο
3 γεμάτα φλιτζ. (180 γρ.) φύλλα βασιλικού
3 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. κουκουνάρια
50 γρ. παρμεζάνα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ. χτένια αποψυγμένα
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
100 γρ. φασολάκια φρέσκα, βρασμένα και ψιλοκομμένα
50 γρ. πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια

Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε τα υλικά των ζυμαρικών και πλάθουμε μια ελαστική ζύμη, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Την ανοίγουμε, τη διπλώνουμε σε ένα ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λεπτές ταλιατέλες.
2. Σε ένα μεγάλο γουδί, χτυπάμε όλα τα υλικά για το πέστο, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, ελάχιστο νερό.
3. Βράζουμε για 2-3 λεπτά και στραγγίζουμε τις ταλιατέλες.
4. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα χτένια, τα αλατίζουμε και τα σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
5. Αναμιγνύουμε προσεκτικά τη σάλτσα με τις ταλιατέλες. Γαρνίρουμε με τα φασολάκια και τις πατάτες και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 215 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.