350 γρ φιλέτο σολομού κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλιές σογιού (γιαπωνέζικη σόγια σος)
2 κουταλιές σακέ
4 κουταλιές μιρίν ή γλυκό σέρι
1 κουταλάκι σκούρα μαλακιά ζάχαρη
2 κουταλάκια φρέσκια τζιντζερόρριζα τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο, 1 λιωμένη και 2 κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές σησαμέλαιο
250 γρ ταλιατέλες (με αβγό) βρασμένες και στραγγισμένες
50 γρ φύτρες αλφάλφα (ήμερο τριφύλλι)
2 κουταλιές σησαμόσποροι ελαφρά καβουρδισμένοι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
Πράσινα λαζάνια με βούτυρο φυστικιού ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
Kοτόπουλο με μπάμιες ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ...
Πέννες με σολωμό και σάλτσα κρέμας με βότκα και πράσινους πιπερόσπορους ...
Ψαρόσουπα ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
Μπεκρή Μεζέ ...
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΦΙΛΕΤΟ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ ...
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ, ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΛΕΥΚΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ...
Φιλέτο μοσχαριού με σάλτσα Μαδέρα ...
ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΥΚΟΥ ...
ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΚΛΑΣΟ ΚΑΡΙ ...
ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ...
ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ...
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΚΑΡΙ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 216 από 422  Επόμενη

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΣΟΛΟΜΟ 0 ψήφοι




 

Υλικά

350 γρ φιλέτο σολομού κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλιές σογιού (γιαπωνέζικη σόγια σος)
2 κουταλιές σακέ
4 κουταλιές μιρίν ή γλυκό σέρι
1 κουταλάκι σκούρα μαλακιά ζάχαρη
2 κουταλάκια φρέσκια τζιντζερόρριζα τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο, 1 λιωμένη και 2 κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές σησαμέλαιο
250 γρ ταλιατέλες (με αβγό) βρασμένες και στραγγισμένες
50 γρ φύτρες αλφάλφα (ήμερο τριφύλλι)
2 κουταλιές σησαμόσποροι ελαφρά καβουρδισμένοι

Εκτέλεση
1. Απλώνουμε τις λωρίδες του σολομού σε ένα ρηχό πιάτο.
2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σόγια σος, το σακέ, το μιρίν ή το γλυκό σέρι, τη ζάχαρη και τη λιωμένη σκελίδα σκόρδο. Τα ρίχνουμε πάνω στο σολομό, τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
3. Στραγγίζουμε τις λωρίδες του σολομού, ξύνοντας προσεκτικά από την επιφάνειά τους τα τυχόν κομμάτια σκόρδου ή τζίντζερ και φυλάμε το υγρό της μαρινάδας. Απλώνουμε το σολομό σε μια στρώση σε ένα ταψί. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 2-3 λεπτά χωρίς να τις γυρίσουμε.
4. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψει, ρίχνουμε μέσα το λάδι και απλώνουμε στην επιφάνειά του. Προσθέτουμε τις φέτες σκόρδου και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά αλλά να μην καούν.
5. Προσθέτουμε τις βρασμένες ταλιατέλες και το υγρό της μαρινάδας που φυλάξαμε. Τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 3-4 λεπτά, μέχρι η μαρινάδα νε μειωθεί ελαφρά και να γίνει σαν σιρόπι που καλύπτει το ζυμαρικό.
6. Ρίχνουμε στο γουόκ τις φύτρες αλφάλφα και το βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τις ταλιατέλες σε ζεσταμένα πιάτα σερβιρίσματος και βάζουμε από πάνω το σολομό. Ρίχνουμε από πάνω σησαμόσπορους και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 216 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.