2 μικρά κρεμμύδια ή κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε δακτυλίδια
300 γρ σολομός φρέσκος κομμένος σε μικρά κομμάτια
αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
2 ξηρό εστραγκόν ή 2 ματσάκια φρέσκο
1,5 φλιτζ. (375ml) κρέμα γάλακτος
150 γρ. μπιζέλι
4 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά ελαιόλαδο
ξύσμα 1 λεμονιού
300. γρ. πένες
γάλα στο κατάλληλο μέτρο, αν χρειάζεται

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΕΥΩΔΙΑΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΤΟΝ ΗΣΤΟΝ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΡΟΜΑΝΟΦ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΡΕΟΛΗΣ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
Μουσακάς με κολοκύθια ...
Ροδέλες με σολωμό και άνηθο ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ ...
Σπαγγέτι με καπνιστό σολωμό και μουστάρδα ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ...
Γαριδομακαρονάδα ...
Βαρκούλες με μαγιονέζα και μυρωδικά ...
Ξιφίας με εστραγκόν, σκόρδο και κρεμμυδάκια ...
ΚΑΥΤΕΡΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ...
ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΟΡΕΚΤΙΚΗ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
Μια γρήγορη σάλτσα ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ...
Σαλάτα ζυμαρικού με κάρι ...
Σπαγγέτι με μύδια και στρείδια ...
Λιγκουίνια με χτένια και τομάτες ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 363 από 422  Επόμενη

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ 1 ψήφοι




 

Υλικά

2 μικρά κρεμμύδια ή κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε δακτυλίδια
300 γρ σολομός φρέσκος κομμένος σε μικρά κομμάτια
αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
2 ξηρό εστραγκόν ή 2 ματσάκια φρέσκο
1,5 φλιτζ. (375ml) κρέμα γάλακτος
150 γρ. μπιζέλι
4 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά ελαιόλαδο
ξύσμα 1 λεμονιού
300. γρ. πένες
γάλα στο κατάλληλο μέτρο, αν χρειάζεται

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις πένες.
2. Στο μεταξύ θερμαίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το σολομό. Στη συνέχεια, το κρασί, αφήνουμε να βράσει λιγάκι, και μετά την κρέμα, το μπιζέλι, και τελευταία τη φλούδα λεμονιού και το εστραγκόν. Χρησιμοποιούμε το γάλα για να ρυθμίσουμε τη ρευστότητα.
3. Ανακατεύουμε με τις πένες και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.

Προηγούμενη Συνταγή 363 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.