1 χγρ σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο ( ή και κατεψυγμένο)
110 γρ κρεμμύδια ξεφλουδισμένα
4 κουταλιές λάδι ελιάς ή ghee
1/2-1 φρέσκια πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (2-3)
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
Περίπου 1 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλιά ζάχαρη (1 κουταλιά σκούρα ζάχαρη)
125 κ.εκ. νερό
1/4 κουταλιά garam masala (1 ΚΤ)

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ...
Αστακός Βραστός ...
ΠΕΝΝΕΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ...
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ...
ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΑΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ CAMEMBERT ΜΕ ΣOΣ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ ...
ΡΑΪΤΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ (Ινδία) ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΓΑΡΊΔΕΣ ...
Γαρίδες Σαγανάκι ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΠΑΝΣΕΤΑΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ...
Μακαρόνια με γαρίδες σε σάλτσα τομάτας ...
Μπουγάτσα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΗΖΑΡ ...
Ψαρονέφρι της Πλάκας ...
ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ...
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...

Συνταγές » Χόρτα, λαχανικά
Προηγούμενη Συνταγή 16 από 33  Επόμενη

Σπανάκι με κρεμμύδι 4 ψήφοι




 

Υλικά

1 χγρ σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο ( ή και κατεψυγμένο)
110 γρ κρεμμύδια ξεφλουδισμένα
4 κουταλιές λάδι ελιάς ή ghee
1/2-1 φρέσκια πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (2-3)
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
Περίπου 1 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλιά ζάχαρη (1 κουταλιά σκούρα ζάχαρη)
125 κ.εκ. νερό
1/4 κουταλιά garam masala (1 ΚΤ)

Εκτέλεση
Κόβεις το σπανάκι σε λωρίδες το 1 εκ και ψιλοκόβεις τοκρεμμύδι. Ζεσταίνεις το λάδι μέσα σε αρκετά μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί βάζεις το κρεμμύδι και το τηγανίζεις ανακατεύοντας για τρία λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτεις το σπανάκι, την πιπεριά, το τζίντζερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και μαγειρεύεις ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέτεις 125 κ.εκ. νερό και περιμένεις να σιγοβράσει. Σκεπάζεις καλά την κατσαρόλα, χαμηλώνεις την φωτιά και βράζεις για 10 λεπτά. Το ξεσκεπάζεις κι αφήνεις να εξατμιστεί το υπόλοιπο υγρό. Ρίχνεις από πάνω garam masala και ανακατεύεις.

Προηγούμενη Συνταγή 16 από 33  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.