1 χγρ σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο ( ή και κατεψυγμένο) 110 γρ κρεμμύδια ξεφλουδισμένα 4 κουταλιές λάδι ελιάς ή ghee 1/2-1 φρέσκια πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (2-3) 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ Περίπου 1 κουταλιά αλάτι 1/2 κουταλιά ζάχαρη (1 κουταλιά σκούρα ζάχαρη) 125 κ.εκ. νερό 1/4 κουταλιά garam masala (1 ΚΤ)
Εκτέλεση
Κόβεις το σπανάκι σε λωρίδες το 1 εκ και ψιλοκόβεις τοκρεμμύδι. Ζεσταίνεις το λάδι μέσα σε αρκετά μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί βάζεις το κρεμμύδι και το τηγανίζεις ανακατεύοντας για τρία λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτεις το σπανάκι, την πιπεριά, το τζίντζερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και μαγειρεύεις ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέτεις 125 κ.εκ. νερό και περιμένεις να σιγοβράσει. Σκεπάζεις καλά την κατσαρόλα, χαμηλώνεις την φωτιά και βράζεις για 10 λεπτά. Το ξεσκεπάζεις κι αφήνεις να εξατμιστεί το υπόλοιπο υγρό. Ρίχνεις από πάνω garam masala και ανακατεύεις.
Συνταγή 16 από 33
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!