Πολύ ωραία γίνονται και σε ατομικά πιττάκια για μπουφέ ή για πιο εύκολο σερβίρισμα ως εξής: Ετοιμάζουμε
φωλίτσες από βουτυρωμένα φύλλα κρούστας και βάζουμε μέσα από μια κουταλιά σούπας γέμιση και τα ψήνουμε.
Εναλλακτικά, αν έχουμε ειδικά φορμάκια, μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ ωραία πιττάκια, ως εξής: Κόβουμε το
φύλλο σε τετραγωνάκια. Τοποθετούμε 4 τετραγωνάκια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο αλειμμένα με βούτυρο και
ντύνουμε τα φορμάκια, αφήνοντας το φύλλο να προεξέχει προς τα επάνω. Βάζουμε από 2 κουταλιές γέμιση και
τα ψήνουμε.
Υλικά
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1 κουτί αγκιναρούλες καρδιές από βάζο, στραγγισμένες ή 5-6 φρέσκες κομμένες 1 φλιτζάνι μπεσαμέλ με αυγό 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο φύλλο κρούστας 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα (προαιρετικά) βούτυρο για να αλείψουμε τα φύλλα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες (αν είναι φρέσκες τις κόβουμε σε κομματάκια). Ρίχνουμε τον άνηθο και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι. Προσθέτουμε την μπεσαμέλ και τυρί τριμμένο. Τα ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Στρώνουμε 3-4 φύλα βουτυρωμένα σε ένα πυρέξ, βάζουμε την γέμιση, σκεπάζουμε με βουτυρωμένα φύλλα και ψήνουμε για 45 λεπτά σε 180-200οC.
Συνταγή 42 από 45
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
22-08-2008 03:21:09
ΕΦΑΓΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΤΟΝ ΚΤΙΚΑΔΟ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΙΤΕΣ ΤΗΝΑΓΚΙΝΑΡΟΠΙΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ. ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙ ΘΑ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!