2 μερίδες μοσχάρι από το κιλότο ή φιλέτο 3 ντομάτες 2 σκελίδες σκόρδο χωρίς την πράσινη ουρίτσα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ρίγανη ή θυμάρι αλάτι χονδρό χονδροτριμμένο φρέσκο πιπέρι
2 μερίδες μοσχάρι από το κιλότο ή φιλέτο 3 ντομάτες 2 σκελίδες σκόρδο χωρίς την πράσινη ουρίτσα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ρίγανη ή θυμάρι αλάτι χονδρό χονδροτριμμένο φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
Θα γυρέψουμε στον χασάπη να μας κόψει το κρέας σε φέτες πάχους 1,5-2 εκατοστών. Στύβουμε τις ντομάτες και κρατάμε το χυμό τους. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τοποθετούμε σε γυάλινο δοχείο τις φέτες του μοσχαριού, πασπαλίζουμε με θυμάρι, ρίγανη ή όποιο μυριστικό προτιμάμε, ρίχνουμε πιπέρι και ψιλοκομμένο σκόρδο. Περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας και μπόλικο λάδι ώστε να καλυφθεί το κρέας. Τοποθετούμε το δοχείο στο κάτω ράφι του ψυγείου και καθημερινώς γυρίζουμε το κρέας. Όταν πεινάσουμε βγάζουμε δύο μερίδες κρέας από το ψυγείο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζουμε το τηγάνι μας να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγο χονδρό αλάτι. Ψήνουμε το κρέας όσο μας αρέσει. Σβήνουμε τη φωτιά. Βγάζουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε ζεστά πιάτα. Ρίχνουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και ξύνουμε με σπάτουλα τα υπολείμματα του ζωμού που άφησε το μοσχάρι, ανακατεύουμε και μόλις ενωθεί το λιωμένο βούτυρο με τους χυμούς του τηγανιού περιχύνουμε το φαγητό μας. Τρώμε αμέσως.
Συνταγή 95 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!