675 γρ. μπούτι από μοσχαράκι ρολό
2 δαφνόφυλλα
10 πιπερόσποροι μαύροι
2-3 γαρύφαλλα
½ κουταλάκι αλάτι
2 καρότα κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 μίσχοι σέλερι κομμένοι σε φέτες
750 ml ζωμός ή νερό
150 ml ξηρό λευκό κρασί (προαιρετικό)
75 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένο καλά
50 γρ. φιλέτα αντσούγας από βαζάκι ή κονσέρβα στραγγισμένα
150 ml ελαιόλαδο
2 κουταλάκια κάπαρη στραγγισμένη
2 κρόκοι αβγών
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
κάπαρη
τριγωνικά κομμάτια λεμονιού
φρέσκα μυρωδικά

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Κουνέλι Στiφάδο ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΛΑ ΚΟΡΤΙΝΑ ...
...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΡΑΪΤΑ ΑΠΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΜΕ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 1: ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΓΥΡΙΣΤΟ ΣΑΝΤΑ ΦΕ ...
ΠΕΣΚΑΝΤΡΙΤΣΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΒΕΡΜΙΤΣΕΛΛΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΑΝΤΖΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΣΑΡΓΟΙ - ΤΟΥΡΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΑΠΟ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
Ντολμαδάκια με κιμά ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
Μπακαλιάρος Πλακί ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΚΑΡΠΑΤΣΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
Πικάντικο μοσχάρι σησαμιού με τρεις πιπεριές ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΑ ...
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΦΥΚΙΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 94 από 170  Επόμενη

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ 1 ψήφοι




 
Πιάτα με μοσχαράκι είναι σπεσιαλιτέ της Λομβαρδίας, αυτό είναι από τα πιο περίτεχνα.
Υλικά

675 γρ. μπούτι από μοσχαράκι ρολό
2 δαφνόφυλλα
10 πιπερόσποροι μαύροι
2-3 γαρύφαλλα
½ κουταλάκι αλάτι
2 καρότα κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 μίσχοι σέλερι κομμένοι σε φέτες
750 ml ζωμός ή νερό
150 ml ξηρό λευκό κρασί (προαιρετικό)
75 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένο καλά
50 γρ. φιλέτα αντσούγας από βαζάκι ή κονσέρβα στραγγισμένα
150 ml ελαιόλαδο
2 κουταλάκια κάπαρη στραγγισμένη
2 κρόκοι αβγών
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
κάπαρη
τριγωνικά κομμάτια λεμονιού
φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση
Βάζουμε το μοσχαράκι σε μια κατσαρόλα με τα δαφνόφυλλα, τους πιπερόσπορους, τα γαρύφαλλα, αλάτι και τα λαχανικά. Προσθέτουμε αρκετό ζωμό ή νερό και το κρασί, αν βάζουμε, ίσα-ίσα να σκεπάσουν το μοσχαράκι. Αφήνουμε να πάρει βράση, αφαιρούμε τυχόν ακαθαρσίες από την επιφάνεια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε απαλά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να γίνει τρυφερό. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως μέσα στα υγρά του και μετά το στραγγίζουμε καλά. Αν έχουμε χρόνο, παγώνουμε το μοσχαράκι στο ψυγείο, για να κόβεται πιο εύκολα.
1. Για τη σάλτσα τόνου, λιώνουμε καλά τον τόνο με 4 φιλέτα αντσούγας, 1 κουταλιά λάδι και την κάπαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους αβγών και την περνάμε από τρυπητό ή μπλέντερ μέχρι να γίνει λεπτόρρευστη.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού, μετά ρίχνουμε χτυπώντας το υπόλοιπο λάδι κατά σταγόνες, μέχρι η σάλτσα να γίνει ομοιογενής και να έχει την υφή της παχιάς κρέμας. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Κόβουμε το μοσχαράκι σε λεπτές φέτες και τις διατάσσουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος να μισοσκεπάζουν η μια την άλλη. Ρίχνουμε κουταλιές της σάλτσας από πάνω και μετά σκεπάζουμε την πιατέλα με πλαστικό φύλλο και την παγώνουμε για 8 ώρες στο ψυγείο.
4. Για να σερβίρουμε ξετυλίγουμε προσεκτικά το μοσχαράκι. Διατάσσουμε τα υπόλοιπα φιλέτα αντσούγας και την κάπαρη με διακοσμητικό τρόπο από πάνω και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και μυρωδικά.

Προηγούμενη Συνταγή 94 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.