Szechuan sauce
Καλής ποιότητας "λεπτό" μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες, από 350 ως 500 γρ.
Τρεις πιπεριές, κατά προτίμηση από μια πράσινη,κίτρινη και κόκκινη
Σόγια σως.
Σησαμέλαιο (μπόλικο)
Ρύζι
Ρυζόξυδο ή άλλο γλυκό ξύδι ασιατικού τύπου.
Καβουρδισμένοι σπόροι σησαμιού και σως από μαύρα
φασόλια (προαιρετικά)

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙΑ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ...
Χειμωνιάτικη μακαρονάδα με γαρίδες και βασιλικό ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Σκορδομακάρονα με φρέσκια τομάτα - Μία συνταγή της Σαντορίνης ...
ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ Ο ΓΚΡΑΤΕΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
...
MΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ...
Κινέζικος ζωμός κοτόπουλου ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Ταλιατέλες με στρείδια τηγανητά με αυγό και μπέικον ...
CHOCO BROWNIE ...
...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΗ ΧΟΒΟΛΗ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΑΒΓΟΥ ΤΣΑΟΥ ΜΕΙΝ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ PESTO ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ...
ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ...
ΜΑΥΡΑ ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΝΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ AΝΗΘΟ ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 93 από 170  Επόμενη

Πικάντικο μοσχάρι σησαμιού με τρεις πιπεριές 1 ψήφοι




 

Υλικά

Szechuan sauce
Καλής ποιότητας "λεπτό" μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες, από 350 ως 500 γρ.
Τρεις πιπεριές, κατά προτίμηση από μια πράσινη,κίτρινη και κόκκινη
Σόγια σως.
Σησαμέλαιο (μπόλικο)
Ρύζι
Ρυζόξυδο ή άλλο γλυκό ξύδι ασιατικού τύπου.
Καβουρδισμένοι σπόροι σησαμιού και σως από μαύρα
φασόλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ρύζι (βάζουμε
1.5 φλυτζάνι νερό για κάθε φλυτζάνι ρύζι σε σκεπασμένη κατσαρόλα, θερμαίνουμε μέχρι να βράσει δυνατά και αμέσως μετά μειώνουμε στην πιο χαμηλή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά).
2. Κόβουμε τις λεπτές φέτες του μοσχαριού σε λωρίδες μεγέθους μπουκιάς.
3. Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Σε ένα μπολ βάζουμε μια-δυο κουταλιές Szechuan sauce, με μια ιδέα σόγια σως και σως από μαύρα φασόλια (Προσοχή: Η Szechuan sauce είναι μάλλον καυτερή). Ρίχνουμε περίπου 1/2 ΚΤ ξύδι.
4. Παίρνουμε το κρέας και το αναμιγνύουμε με τα υλικά του μπολ, ώσπου να καλυφθεί τελείως. Ρίχνουμε μια χούφτα σησάμι.
5. Μαγείρεμα: Σε ένα wok ή τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετές κουταλιές σησαμέλαιο ώσπου να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας. Μαγειρεύουμε ώσπου το κρέας να ειναι περίπου έτοιμο (1-2 λεπτά). Προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για λίγο (το πολύ 1-2 λεπτά ακόμη), σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο ακόμη, ανάλογα με το πόσο τραγανές θέλουμε τις πιπεριές μας.
6. Σερβίρετε το μοσχάρι πάνω σε καυτό ρύζι.

Προηγούμενη Συνταγή 93 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.