Szechuan sauce
Καλής ποιότητας "λεπτό" μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες, από 350 ως 500 γρ.
Τρεις πιπεριές, κατά προτίμηση από μια πράσινη,κίτρινη και κόκκινη
Σόγια σως.
Σησαμέλαιο (μπόλικο)
Ρύζι
Ρυζόξυδο ή άλλο γλυκό ξύδι ασιατικού τύπου.
Καβουρδισμένοι σπόροι σησαμιού και σως από μαύρα
φασόλια (προαιρετικά)

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΑ ...
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΦΥΚΙΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΑΒΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΟΣΤΡΑΚΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Αμύγδαλα καβουρδισμένα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ MOZZARELLA ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
ΡΑΪΤΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΙΛΑΝΕΖΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΑΡΙ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΟ ...
Κρύα μελιτζάνα πικάντικη ...
ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΕΝΕΤΕΣ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 93 από 170  Επόμενη

Πικάντικο μοσχάρι σησαμιού με τρεις πιπεριές 1 ψήφοι




 

Υλικά

Szechuan sauce
Καλής ποιότητας "λεπτό" μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες, από 350 ως 500 γρ.
Τρεις πιπεριές, κατά προτίμηση από μια πράσινη,κίτρινη και κόκκινη
Σόγια σως.
Σησαμέλαιο (μπόλικο)
Ρύζι
Ρυζόξυδο ή άλλο γλυκό ξύδι ασιατικού τύπου.
Καβουρδισμένοι σπόροι σησαμιού και σως από μαύρα
φασόλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ρύζι (βάζουμε
1.5 φλυτζάνι νερό για κάθε φλυτζάνι ρύζι σε σκεπασμένη κατσαρόλα, θερμαίνουμε μέχρι να βράσει δυνατά και αμέσως μετά μειώνουμε στην πιο χαμηλή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά).
2. Κόβουμε τις λεπτές φέτες του μοσχαριού σε λωρίδες μεγέθους μπουκιάς.
3. Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Σε ένα μπολ βάζουμε μια-δυο κουταλιές Szechuan sauce, με μια ιδέα σόγια σως και σως από μαύρα φασόλια (Προσοχή: Η Szechuan sauce είναι μάλλον καυτερή). Ρίχνουμε περίπου 1/2 ΚΤ ξύδι.
4. Παίρνουμε το κρέας και το αναμιγνύουμε με τα υλικά του μπολ, ώσπου να καλυφθεί τελείως. Ρίχνουμε μια χούφτα σησάμι.
5. Μαγείρεμα: Σε ένα wok ή τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετές κουταλιές σησαμέλαιο ώσπου να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας. Μαγειρεύουμε ώσπου το κρέας να ειναι περίπου έτοιμο (1-2 λεπτά). Προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για λίγο (το πολύ 1-2 λεπτά ακόμη), σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο ακόμη, ανάλογα με το πόσο τραγανές θέλουμε τις πιπεριές μας.
6. Σερβίρετε το μοσχάρι πάνω σε καυτό ρύζι.

Προηγούμενη Συνταγή 93 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.