1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά με το μισό βούτυρο και το κρεμμύδι να καβουρδιστεί. Τον ανακατεύουμε να ξεσβολιάσει και τον σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει το ζουμί του. 2. Πλένουμε, σκουπίζουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε μια-μια σε λεπτές φέτες και τις τηγανίζουμε σε λάδι, στο οποίο προσθέτουμε και το βούτυρο. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Τις αλατοπιπερώνουμε. 3. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ (βλ. Μπεσαμέλ) και στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί τις μισές μελιτζάνες σε κανονικές σειρές. Ρίχνουμε στον κιμά τη μισή φρυγανιά και το τυρί, τον ανακατεύουμε και τον στρώνουμε πάνω στις μελιτζάνες. Πάνω του βάζουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες σε σειρές και τις σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τυρί, κατόπι με φρυγανιά, ραντίζουμε καλά με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε το φαγητό για 30-40 λεπτά σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδίσει.
Συνταγή 39 από 51
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
διονυσια 14-05-2009 05:02:54
τελειο το αγαπημενο μου φαγητο στη μπεσαμελ βαζω παντα και τυρι
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!