350 g φετουτσίνια 2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 μίσχοι σέλερι κομμένοι σε λωρίδες 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 2 καρότα κομμένα σε λωρίδες 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λωρίδες 500 g χτένια 1/2 φλιτζ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού Νιφάδες από κόκκινο πιπέρι κατά τη γεύση 1 κουταλιά ξυσμένη φλούδα πορτοκαλιού 3/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί Romano Μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το σέλερι, τις πιπεριές, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια. Τα τηγανίζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν τραγανά αλλά τρυφερά. 3. Κόβουμε τα χτένια στα τρία, αν είναι μεγάλα. Τα προσθέτουμε στα λαχανικά και ανακατεύουμε, ώσπου να ασπρίσουν, περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τις νιφάδες πιπεριού και τη φλούδα πορτοκαλιού. Βράζουμε για 2 ακόμη λεπτά. Τα ρίχνουμε πάνω στο βρασμένο ζυμαρικό. Το ανακατεύουμε με το τυρί. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Συνταγή 176 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!