500 γρ. φετουτσίνια
1 μεγάλο λεμόνι, ξύσμα και χυμός
1 μεγάλο λεμόνι κομμένο σε φέτες για γαρνίρισμα
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
1/4 φλιτζ. βότκα
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
χτένια βρασμένα
σπαράγγια βρασμένα και κομμένα σε μήκη 5 εκ.

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Πατέ τόνου ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ...
ΒULETTEN...
BUCATINI ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΜΠΡΑΝΤΑΔΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙΝ ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ...
ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙ...
ΣΑΓΑΝΑΚΙ (Ελληνικό τηγανητό τυρί)...
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛ ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ...
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Α ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΕΣ (Scampi alla Veneziana)...
Santan (Γάλα καρύδας)...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΣΑΛΤΣΑ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ...
ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΥΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΣΚΟΥΣ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 175 από 422  Επόμενη

ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΒΟΤΚΑ 1 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. φετουτσίνια
1 μεγάλο λεμόνι, ξύσμα και χυμός
1 μεγάλο λεμόνι κομμένο σε φέτες για γαρνίρισμα
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
1/4 φλιτζ. βότκα
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
χτένια βρασμένα
σπαράγγια βρασμένα και κομμένα σε μήκη 5 εκ.

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Αναμιγνύουμε την κρέμα με τη βότκα σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να γίνει λίγο παχύρρευστο. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του ενός λεμονιού στην καυτή σάλτσα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
3. Προσθέτουμε τα χτένια και τα σπαράγγια στη σάλτσα και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη.
4. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με την καυτή σάλτσα, βάζουμε πιπέρι κατά τη γεύση, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως σε θερμασμένα πιάτα. Σερβίρουμε χωριστά την παρμεζάνα. Γαρνίρουμε επίσης με φέτες του δεύτερου λεμονιού.

Προηγούμενη Συνταγή 175 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.