2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα 2 καρότα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα 3 πράσα καθαρισμένα και χοντροκομμένα 4 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες 1,5 κουταλάκι τοματοπολτός 3 κουταλάκια βασιλικός ξηρός 2 κουταλάκια καυτερή τσίλι σος 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 76 γρ. πράσινα φασολάκια καθαρισμένα αλάτι και πιπέρι 500 γρ. σπαγγέτι τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες για γαρνίρισμα μαϊντανός κομμένος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα πράσα για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. 3. Αναμιγνύουμε τις κομμένες ντομάτες, τον τοματοπολτό, τον βασιλικό, την τσίλι σος, και τι σκόρδο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. 4. Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά του μίγματος. Βάζουμε αλατοπίπερο. 5. Βάζουμε το ζυμαρικό σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και μετά το τριμμένο τυρί. Γαρνίρουμε με τις ελιές και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Συνταγή 179 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!