500 γρ ταλιατέλλες ή φεττουτσίνια
1 φλιτζ (175 γρ) ελιές πράσινες
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 κσ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλιτζ (125 ml) χυμός λεμονιού
2 κσ μαϊντανός κομμένος
1/2 φλιτζ (50 γρ) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Λιγκουϊνια αραμπιάτα με σκόρδο ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ...
Αρνί καπαμά ...
Κοτόπουλο α λα Γκρέκο ...
Μακαρονάδα από στρείδια ...
ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
ΤΑΝΤΟΥΡΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΨΑΡΟΤΗΓΑΝΙΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Α ...
ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΩΤΕΣ ΑΛΑ ΠΙΤΖΑΪΟΛΑ ...
Αρνί με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΠΕΝΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ME ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΤΡΕΒΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
Μακαρονάκι κοφτό με δέκα μυρωδικά ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΗ ΧΟΒΟΛΗ ...
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙΝ ...
Κρέμα αβοκάντο με καπνιστό σολωμό ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ ...
ΦΕΤΕΣ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ...
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
ΑΠΑΧΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 2 από 301  Επόμενη

ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ0 ψήφοι




 
Το πιάτο αυτό πηγαίνει καλά με μια ζεστή σαλάτα βραστών ή ατμισμένων λαχανικών, 200 γρ το καθένα από τα εξής: μικρά καρότα, μπιζέλι, κίτρινη κολοκύθα, κολοκύθια και νιες πατάτες με ντρέσιγκ μίγμα από 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 2 κουτ. σούπας το καθένα φρεσκοκομμένο άνιθο και τσάϊβς, 1 κουτ. σούπας χυμός γλυκολέμονου, 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν και 1/3 φλιτζ (80 γρ) ελαιόλαδου.
Υλικά
500 γρ ταλιατέλλες ή φεττουτσίνια
1 φλιτζ (175 γρ) ελιές πράσινες
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 κσ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλιτζ (125 ml) χυμός λεμονιού
2 κσ μαϊντανός κομμένος
1/2 φλιτζ (50 γρ) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
2. Στο μεταξύ, κόβουμε τις ελιές σε φέτες και τη μελιτζάνα σε μικρούς κύβους.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε τις ελιές, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω μαϊντανό και παρμεζάνα.
Σημ. Για να διώξουμε τον πικρό χυμό, η μελιτζάνα πρέπει να κοπεί και να αλατιστεί και να παραμείνει για 30 λεπτά και μετά να ξεπλυθεί καλά πριν από τη χρήση.

Προηγούμενη Συνταγή 2 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.