Το πιάτο αυτό πηγαίνει καλά με μια ζεστή σαλάτα βραστών ή ατμισμένων λαχανικών, 200 γρ το καθένα από τα εξής: μικρά καρότα, μπιζέλι, κίτρινη κολοκύθα, κολοκύθια και νιες πατάτες με ντρέσιγκ μίγμα από 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 2 κουτ. σούπας το καθένα φρεσκοκομμένο άνιθο και τσάϊβς, 1 κουτ. σούπας χυμός γλυκολέμονου, 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν και 1/3 φλιτζ (80 γρ) ελαιόλαδου.
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
2. Στο μεταξύ, κόβουμε τις ελιές σε φέτες και τη μελιτζάνα σε μικρούς κύβους.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε τις ελιές, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω μαϊντανό και παρμεζάνα.
Σημ. Για να διώξουμε τον πικρό χυμό, η μελιτζάνα πρέπει να κοπεί και να αλατιστεί και να παραμείνει για 30 λεπτά και μετά να ξεπλυθεί καλά πριν από τη χρήση.
Συνταγή 2 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!