2 κουταλιές σπόροι κίμινου
570 ml νερό
2-3 ξηρά κόκκινα chillies
15g φύλλα μέντας ψιλοκομμένα ή 1 κουταλιά ξηρή μέντα
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά χυμός λεμονιού

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΓΑΛΑ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ...
Φετουτσίνια με σπαράγγια και γαρίδες ...
ΓΛΥΚΟ ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΣΥΚΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΣΟΥΠΑ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΤΣΑΓΙΟΛΑ ...
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΡΙΓΑΝΑΤΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ...
ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΟΥΦΛΕ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ...
ΚΡΕΠΕΣ ...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
Μοσχάρι με πατάτες στο φούρνο ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Γαύροι λαδορίγανη στο φούρνο ...
Σάμαλι ...
Κουλούρια Σουσαμένια...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ...
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΟΥΤΟΝ AIOLI ...
ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΟΣ ΠΑΠΙΑΣ...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ...
ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΟΣ ΤΑΡΤΑΡ...
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΓΑΡΊΔΕΣ ...

Συνταγές » Ποτά
Προηγούμενη Συνταγή 8 από 10  Επόμενη

Νερό με κίμινο (Jeera Pani) 2 ψήφοι




 
Το Jeera Pani (νερό με κίμινο) είναι ένα δημοφιλέστατο ορεκτικό από χρόνου αμνημόνευτου. Το κίμινο είναι γνωστό για τις χωνευτικές του ιδιότητες
Υλικά

2 κουταλιές σπόροι κίμινου
570 ml νερό
2-3 ξηρά κόκκινα chillies
15g φύλλα μέντας ψιλοκομμένα ή 1 κουταλιά ξηρή μέντα
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
l. Καβουρδίζουμε τους σπόρους κίμινου σε ένα βαρύ τηγάνι, μέχρι να σκουρήνουν κατά τι και τους κοπανάμε ελαφρά.
2. Βάζουμε το νερό νa βράσει σε μια κατσαρόλα.
3. Βάζουμε το κίμινο, τα chillies, τη μέντα, το αλάτι και τη ζάχαρη.
4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
5. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και τη βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το ποτό να κρυώσει και το ρίχνουμε φιλτράροντας στα ποτήρια. Σερβίρεται ως απεριτίφ ή κατά τη διάρκεια του φαγητού, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή παγωμένο.

Προηγούμενη Συνταγή 8 από 10  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.