Σερβίρεται ως ντιπ, με ξεροψημένη πίτα ή ωμά λαχανικά, αλλά και ως σάλτσα με βραστά φασόλια,
μπρόκολο, κουνουπίδι, πατάτε; ή σαλάτα τόνου. Ταιριάζει ακόμα με πράσινη σαλάτα, αλλά και με
ζυμαρικά που θα τα σερβίρετε κρύα.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι ταχίνι 1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό 4 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού, ή περισσότερο 3 σκελίδες σκόρδο ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτά φετάκια 2 κουταλιές σουσάμι 1 κουταλάκι ολόκληρους κόκκους κύμινο 1 κουταλάκι ολόκληρους κόκκους κόλιανδρο 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 1 μικρή φρέσκια καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη ή μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Αλάτι 3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε γαβάθα το ταχίνι με το νερό, το λεμόνι και το σκόρδο ή το κρεμμυδάκι. Σε τηγάνι καβουρντίστε για 2 λεπτά το σουσάμι μαζί με τους κόκκους κύμινο και κόλιανδρο, μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν. Μόλις κρυώσουν, κοπανιστέ τους σε γουδί. Ανακατέψτε τους με το ταχίνι, προσθέστε το γιαούρτι και την καυτερή πιπεριά ή μπόλικο πιπέρι, δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση με αλάτι και περισσότερο λεμόνι ή πιπέρι. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, διαλύστε τη με λίγο νερό. Πασπαλίστε με κόλιανδρο ή μαϊντανό προτού τη σερβίρετε.
Συνταγή 5 από 5
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Ελίνα 31-01-2009 21:34:45
Δοκίμασα τη συνταγή,μπράβο είναι τέλεια!!!!!!!!!
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!