1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαρύ τηγάνι, βάζουμε το κρεμμύδι
και το σκόρδο και τηγανίζουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και το seasoning, ώστε να σχηματισθεί πολτός με το ξύδι, τα βάζουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
2. Ρίχνουμε επίσης ανακατεύοντας το γάλα και το αφήνουμε να
σιγοβράσει, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και
τον ντοματοπολτό και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά, ώσπου οι γαρίδες να
καλυφθούν με την παχιά σάλτσα (βράζουμε μέχρι να γίνει γαλακτώδης).
3. Στο μεταξύ έχουμε βράσει και στραγγίσει το ζυμαρικό. Το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Κανονικά σερβίρεται με ρύζι ατμού ή ινδικό ψωμί (naan ή paratha.)
Γάλα κοκοκάρυδου
Ζεσταίνουμε ελαφρά 1 φλιτζ. αποφλοιωμένο κοκοκάρυδο και 1,5
φλιτζ. γάλα. Να μη βράσει. Bάζουμε το μίγμα στο μπλέντερ και το δουλεύουμε ώσπου να γίνει ομοιόμορφο. Το στραγγίζουμε σε τουλουπάνι, πιέζοντας το μίγμα, για να βγάλει όσο περισσότερο υγρό γίνεται. Προκύπτει ένα παχύρρευστο, κρεμώδες γάλα κοκοκάρυδου.
Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε γάλα κοκοκάρυδου σε κονσέρβα.
Συνταγή 9 από 47
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!