Τα μανιτάρια πορσίνι εξισορροπούν τις έντονες γεύσεις της παραδοσιακής σάλτσας από τομάτες,
ελιές, αντσούγες και κάπαρη. Τυπικά η πουτανέσκα σερβίρεται με πένες ή σπαγγέτι, όμως τα
φουζίλι κρατούν καλύτερα τη σάλτσα.
1. Βάζουμε τα πορσίνι στο καυτό νερό σε ένα μικρό μπολ. Τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 25 λεπτά. Τα στραγγίζουμε διατηρώντας το υγρό και πετώντας τον τυχό άμμο που έχει μείνει στον βυθό του μπολ. Χοντροκόβουμε τα πορσίνι. 2. Στραγγίζουμε τις τομάτες διατηρώντας το χυμό τους. Βάζουμε το χυμό να βράσει σε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατεβάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα πορσίνι, το υγρό τους που φυλάξαμε, τις τομάτες, τις ελιές και τα επόμενα 6 συστατικά. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει λίγο παχύρρευστη, περίπου για 30 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο. 3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. Προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Συνταγή 167 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!