Το πιάτο αυτό βάζει φωτιά στους γευστικούς μας αδένες, όχι επειδή είναι πολύ καυτερό, αλλά λόγω της
τεράστιας γευστικής ποικιλίας των συστατικών του - τόνος, σκόρδο, κουκουνάρια, κάπαρη, βασιλικός,
ρίγανη, μαϊντανός και λεμόνι. Σερβίρεται με μια απλή σαλάτα από τρυφερό μαρούλι που ηρεμεί τη γεύση.
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει (να μην καπνίσει) σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε μέχρι να γίνει μαλακή και τραγανή, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το βασιλικό και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου για 3 λεπτά. 3. Προσθέτουμε το ζωμό αχιβάδας, το κρασί, τις νιφάδες πιπεριού και την πάστα αντσούγας. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 4 λεπτά ώστε να μειωθεί ελαφρά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κορνφλάουρ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρά παχύρρευστο, περίπου για 2 λεπτά. 4. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κουκουνάρια, την κάπαρη, τον τόνο, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε το ζυμαρικό, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για 5 λεπτά, ώστε να απορροφήσει τα υγρά, και σερβίρουμε.
Συνταγή 166 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!