1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια βαθιά χύτρα ατμού με το νερό, μαζί με το σέλερι, το κρεμμύδι και 3/4 κουταλάκι αλάτι. Βάζουμε το σκέπασμα σφιχτά και σιγοβράζουμε για 3-4 ώρες μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια για σερβίρισμα. Διατηρούμε το ζωμό. 2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις τομάτες, τις ελιές, τα μανιτάρια, την πιπεριά, 1/4 κουταλιά αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το λίπος από το ζωμό του κοτόπουλου, προσθέτουμε νερό ώστε να έχουμε συνολικά 5 φλιτζ. και τα χύνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2,5 κουταλάκια αλάτι και τις ταλιατέλες. 3. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί των 2 λίτρων. 4. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βάζουμε το κοτόπουλο πάνω στις ταλιατέλες, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Συνταγή 6 από 124
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
YIOULI 30-01-2008 20:39:56
EPEIDI DEN M ARESOUN TA MANITARIA KONSERVAS MPORO NA VALO FRESKA?PIA POIKILIA KAI THELOUN PERISSOTERO BRASIMO?
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!