1,5 κιλό ψαχνό μοσχαράκι Ρίζα τζίντζερο Κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα Σπόροι μουστάρδας και κίμινου 2-3 κόκκοι κάρδαμο και 2-3 κανελογαρύφαλα Λίγο turmeric 3 κουταλιές chili powder 3 κουταλιές curry 3 κουταλιές κολίανδρο σκόνη 1/2 κουταλιά κίμινο σκόνη Ντοματάκια αποφλοιωμένα ή πελτές ντομάτας Αλάτι ψιλό Λάδι ή βούτυρο για τσιγάρισμα.
Εκτέλεση
Βάζεις στο κρέας τζίτζερο και αλάτι. Ανακατεύεις σ' ένα μπόλ chili, curry, κολίανδρο και κίμινο σκόνη (για καυτερό αυξάνεις τις ποσότητες). Τσιγαρίζεις κρεμμύδι και σκόρδο στην κατσαρόλα, οπότε ρίχνεις κόκκους μουστάρδας και κίμινου μαζί με λίγο turmeric για χρώμα. Στην κατσαρόλα έχεις ήδη βάλει κάρδαμο και κανελογαρύφαλο. Όταν το μίγμα στην κατσαρόλα αρχίσει να τσιτσιρίζει, ρίχνεις το κρέας και το αφήνεις να βράσει 15' χωρίς καθόλου νερό. Ρίχνεις το μίγμα των μπαχαρικών και το αφήνεις να βράσει για 10' ακόμη, οπότε ρίχνεις την ντομάτα (αν είναι πελτές τον αραιώνεις με νερό) και το αφήνεις να βράσει για 5' ακόμη. Σερβίρεται πάνω σε βραστό ρύζι, απλό ή κίτρινο.
Συνταγή 5 από 124
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!