1,5 κιλό μύδια
4 κρεμμύδια στιφάδου ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλάκια βούτυρο
2/3 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1/3 φλιτζάνι νερό
3 κουταλάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 μίσχοι φρέσκου θυμαριού ή μια πρέζα ξηρό θυμάρι
2 δαφνόφυλλα
1/2 κουταλάκια πιπερόσποροι
125 ml κρέμα γάλακτος
επί πλέον μαϊντανός κομμένος
1 λεμόνι κομμένο στα οκτώ

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Μοσχάρι με Λαχανικά ...
Santan (Γάλα καρύδας)...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟΦΟΥ...
CHOCO BROWNIE ...
ΣΑΓΑΝΑΚΙ (Ελληνικό τηγανητό τυρί)...
Παντεσπάνι ...
ΣΟΥΠΑ ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ ...
ZUPA OGORKOWA...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ ...
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΕΡΙ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΝΤΙΖΟΝ ...
Γαρίδες με κάρυ (Ινδία) ...
Αντζέμ πιλάφι ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ...
Φιλέτα μαρινάτα κορεάτικα ...
Γέμιση γαλοπούλας με φρέσκο κάστανο...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΩΤΕΣ ΑΛΑ ΠΙΤΖΑΪΟΛΑ ...
ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ...
ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΘΕΡΜΙΔΟΡ ...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΕΣ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 86 από 137  Επόμενη

ΜΥΔΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΕΖΙΚΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

1,5 κιλό μύδια
4 κρεμμύδια στιφάδου ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλάκια βούτυρο
2/3 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1/3 φλιτζάνι νερό
3 κουταλάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 μίσχοι φρέσκου θυμαριού ή μια πρέζα ξηρό θυμάρι
2 δαφνόφυλλα
1/2 κουταλάκια πιπερόσποροι
125 ml κρέμα γάλακτος
επί πλέον μαϊντανός κομμένος
1 λεμόνι κομμένο στα οκτώ

Εκτέλεση
1. Πλένουμε τα μύδια σε τρεχούμενο νερό, αφαιρώντας κάθε ίχνος από χώμα, φύκια, μουστάκια κλπ. Πετάμε όσα έχουν σπάσει ή ανοίξει καθώς και όσα είναι λίγο ανοιχτά αλλά δεν κλείνουν.
2. Τηγανίζουμε απαλά το σκόρδο και τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο και βούτυρο, μέχρι να γίνουν διαφανή αλλά όχι σκούρα. Προσθέτουμε το κρασί, το νερό, το μαϊντανό, το θυμάρι, τα δαφνόφυλλα, τους πιπερόσπορους και τα μύδια. Χύνουμε από πάνω την κρέμα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει βράση και ατμίζουμε σε δυνατή φωτιά για 4 περίπου λεπτά, τινάζοντας συνεχώς το τηγάνι. Τα όστρακα θα ανοίγουν καθώς θα γίνονται τα μύδια.
3. Σερβίρουμε μόλις ανοίξουν τα όστρακα σε βαθιά μπολ, γαρνίροντας με κομμένο μαϊντανό και τα κομμάτια του λεμονιού. (Χρειάζεται ένα μεγάλο κουτάλι για να παίρνουμε το χυμό.)

Προηγούμενη Συνταγή 86 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.