1,5 κιλό μύδια 4 κρεμμύδια στιφάδου ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη 2 κουταλιές ελαιόλαδο 3 κουταλάκια βούτυρο 2/3 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί 1/3 φλιτζάνι νερό 3 κουταλάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 μίσχοι φρέσκου θυμαριού ή μια πρέζα ξηρό θυμάρι 2 δαφνόφυλλα 1/2 κουταλάκια πιπερόσποροι 125 ml κρέμα γάλακτος επί πλέον μαϊντανός κομμένος 1 λεμόνι κομμένο στα οκτώ
Εκτέλεση
1. Πλένουμε τα μύδια σε τρεχούμενο νερό, αφαιρώντας κάθε ίχνος από χώμα, φύκια, μουστάκια κλπ. Πετάμε όσα έχουν σπάσει ή ανοίξει καθώς και όσα είναι λίγο ανοιχτά αλλά δεν κλείνουν. 2. Τηγανίζουμε απαλά το σκόρδο και τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο και βούτυρο, μέχρι να γίνουν διαφανή αλλά όχι σκούρα. Προσθέτουμε το κρασί, το νερό, το μαϊντανό, το θυμάρι, τα δαφνόφυλλα, τους πιπερόσπορους και τα μύδια. Χύνουμε από πάνω την κρέμα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει βράση και ατμίζουμε σε δυνατή φωτιά για 4 περίπου λεπτά, τινάζοντας συνεχώς το τηγάνι. Τα όστρακα θα ανοίγουν καθώς θα γίνονται τα μύδια. 3. Σερβίρουμε μόλις ανοίξουν τα όστρακα σε βαθιά μπολ, γαρνίροντας με κομμένο μαϊντανό και τα κομμάτια του λεμονιού. (Χρειάζεται ένα μεγάλο κουτάλι για να παίρνουμε το χυμό.)
Συνταγή 86 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!