600 γρ. σφιχτό ψάρι ή μεγάλες γαρίδες
2 γεμάτα κουταλάκια πάστα ταμαρίνδης
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλάτι
8 κουταλιές ελαιόλαδο
500 γρ.σπαγγέτι ή πένες βρασμένες και στραγγισμένες
Υλικά που πρέπει να κοπανίσουμε μαζί
10 φέτες lengkuas (ρίζα παρόμοια με το τζίντζερ. Σε μορφή σκόνης βρίσκεται σε ταϊλανδέζικα παντοπωλεία). Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τζίντζερ
1/2 κομμάτι κουρκούμη σε μέγεθος δακτύλου (εναλλακτικά 1 κουταλάκι σκόνη).
4 φουντούκια
20 κρεμμυδάκια στιφάδου
1/2 κουταλιές πάστα γαρίδας
4 τσίλι
1 μίσχος δυοσμαρίνης
Garam είναι μαλαισιανή λέξη και σημαίνει "να μη μπορεί κανείς να αντισταθεί." Το πιάτο Garam Assam είναι γνωστό για την ικανότητά του να φτιάχνει την όρεξη με την διαπεραστική ξινούτσικη γεύση του.
Υλικά
600 γρ. σφιχτό ψάρι ή μεγάλες γαρίδες
2 γεμάτα κουταλάκια πάστα ταμαρίνδης
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλάτι
8 κουταλιές ελαιόλαδο
500 γρ.σπαγγέτι ή πένες βρασμένες και στραγγισμένες
Υλικά που πρέπει να κοπανίσουμε μαζί
10 φέτες lengkuas (ρίζα παρόμοια με το τζίντζερ. Σε μορφή σκόνης βρίσκεται σε ταϊλανδέζικα παντοπωλεία). Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τζίντζερ
1/2 κομμάτι κουρκούμη σε μέγεθος δακτύλου (εναλλακτικά 1 κουταλάκι σκόνη).
4 φουντούκια
20 κρεμμυδάκια στιφάδου
1/2 κουταλιές πάστα γαρίδας
4 τσίλι
1 μίσχος δυοσμαρίνης
Εκτέλεση
1. Σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα κοπανισμένα υλικά σε λάδι για 2 λεπτά.
2. Προσθέτουμε λίγο χυμό ταμαρίνδης και τηγανίζουμε αναδεύοντας για 1 ακόμη λεπτό.
3. Σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό ταμαρίνδης, ζάχαρη και αλάτι.
4. Το αφήνουμε να πάρει βράση, προσθέτουμε το κρέας και σιγοβράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 10 λεπτά.
5. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
Κανονικά τo πιάτο σερβίρεται με ρύζι ατμού.
Συνταγή 9 από 47
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!