Αν και το σαφράν είναι ακριβό, χρειαζόμαστε μπόλικο για το πιάτο αυτό.
250 γρ. χτένια
200 ml ξηρό λευκό κρασί
50 γρ. ασκαλώνια ψιλοκομμένα
100 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια καστανιάς
1 κουταλιά βούτυρο
2 γρ. σαφράν
150 ml ζωμός ψαριού
150 ml créme fraiche
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ SHASHLIC ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΒΡΑΣΤΟ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ...
Αντζέμ πιλάφι ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ (Τοσκάνη) ...
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ...
Σάλτσα βασιλικού (pestο) ...
ΠΟΛΕΝΤΑ-ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΕΝΟΣ ΧΥΛΟΣ ...
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΜΑΝΙΤAΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠEΡΙEΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΜΠΡΑΝΤΑΔΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΤΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΟΣ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΞΗΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΡΙ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ ...
ΠΙΤΤΑ ΤΩΝ ΕΤΡΟΥΣΚΩΝ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΡΧΑΤ (Luohan Daxia) ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΒΙΝΤΑΛΟΥ...

Συνταγές » Αφροδισιακά
Προηγούμενη Συνταγή 9 από 17  Επόμενη

ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ2 ψήφοι




 

Υλικά
Αν και το σαφράν είναι ακριβό, χρειαζόμαστε μπόλικο για το πιάτο αυτό.
250 γρ. χτένια
200 ml ξηρό λευκό κρασί
50 γρ. ασκαλώνια ψιλοκομμένα
100 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια καστανιάς
1 κουταλιά βούτυρο
2 γρ. σαφράν
150 ml ζωμός ψαριού
150 ml créme fraiche
Εκτέλεση
1. Μουσκεύουμε το σαφράν στον ζωμό ψαριού.
2. Χωρίζουμε το κοράλλι (τα αυγά) από τα χτένια. Κόβουμε το λευκό κρέας στη μέση οριζόντια.
3. Τοποθετούμε το κοράλλι και το λευκό κρέας σε μια κατσαρόλα και το καλύπτουμε με το λευκό κρασί.
4. Αφήνουμε το υγρό να πάρει βράση. Το βγάζουμε από τη φωτιά αμέσως και το βάζουμε στην άκρη.
5. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ασκαλώνιο και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
6. Χύνουμε το ζωμό από ψάρι και σαφράν πάνω στο ασκαλώνιο και τα μανιτάρια, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
7. Προσθέτουμε την créme fraiche, αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 7-10 λεπτά.
8. Προσθέτουμε τα χτένια και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
9. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και μια σαλάτα.

Προηγούμενη Συνταγή 9 από 17  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.