Το ντιπ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων ως αλοιφή μαζί με τσιπς πατάτας ή τορτίλα τσιπς, ως γέμιση μανιταριών και σε καναπέ. Το ντιπ με το ελαιόλαδο είναι το γνήσιο. Η φρέσκη κρέμα στη θέση του δίνει πιο μαλακή γεύση και πιο λεπτή υφή. Και οι δυο μορφές βρίσκουν πολλές εφαρμογές κυρίως σε ορεκτικά. Διατηρούνται για 1 εβδο-μάδα στο ψυγείο, κατά κανόνα όμως καταναλώνονται πολύ πιο πριν. Επίσης μπορούν να διατηρηθούν σε βαθιά κατάψυξη, ιδιαίτερα το ντιπ με την φρέσκη κρέμα.
Υλικά
200 γρ. τυρί φέτα κατά προτίμηση από άλμη
10 γρ. σκόρδο (3 σκελίδες μετρίου μεγέθους)
2 γρ. φρέσκος βασιλικός ή 6 φύλλα των 4 εκ. (κάποιοι προτιμούν λιγότερο)
2 κουταλιές ελαιόλαδο υπερπαρθένο ή τρεις κουταλιές φρέσκη κρέμα (creme fraîche ή ξινή κρέμα.)
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τη φέτα σε μικρούς κύβους και τη λιώνουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και τον βασιλικό.
2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ή τη φρέσκη κρέμα και συνεχίζουμε να λιώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη πάστα.
Συνταγή 8 από 45
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!