Οι Ελβετοί έχουν το fondue, οι Μεξικάνοι το queso fundido και οι Έλληνες το σαγα-νάκι. Σε πολλά ελληνικά εστιατόρια ανά τον κόσμο, μπορούμε να δούμε τα γκαρσόνια να «ανάβουν» το σαγανάκι και να περνάνε θριαμβευτικά ανάμεσα από τα τραπέζια υπό τις επιδοκιμαστικές ιαχές του κοινού.
1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
2. Χτυπάμε το αυγό και το αλεύρι μαζί και βουτάμε στο μίγμα τις φέτες του τυ-ριού.
3. Τις τηγανίζουμε μέχρι να σκουρύνουν καλά κι από τις δυο πλευρές και βγά-ζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
4. Τις περιχύνουμε με το μπράντι, το ανάβουμε προσεκτικά με ένα σπίρτο και τινάζουμε το τηγάνι μέχρι να σβήσει η φωτιά. Στύβουμε από πάνω το λεμόνι και σερβίρουμε από το τηγάνι με τραγανό ψωμί.
Συνταγή 7 από 45
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
basiliki roditi 14-07-2009 21:31:16
poly kalo akoygete tha to dokimaso
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!