4 κουταλιές (60 ml) βούτυρο
1 αυγό καλά χτυπημένο
1 κουταλάκι (5 ml) αλεύρι
250 γρ. κασέρι κομμένο σε φέτες του 1 εκ.
2 κουταλιές (30 ml) μπράντι
χυμός από 1/2 λεμόνι
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
Σαλιγκάρια Μπουμπουριστά ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΤΟΝ ΗΣΤΟΝ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΊΤΖΑΝΑΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
Μουσακάς με μελιτζάνες ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΡΧΑΤ (Luohan Daxia) ...
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ...
ΠΕΣΚΑΝΤΡΙΤΣΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Γαριδομακαρονάδα ...
ΡΥΖΟΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗΣ...
ΜΟΥΣ ΣΥΚΟ...
ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ ...
Κοτόπουλο Λεμονάτο ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
ΨΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ...
Φιλέτα μαρινάτα κορεάτικα ...
Κότα με μακαρόνια στο φούρνο ...
Κορνφρίτερς ...

Συνταγές » Ορεκτικά
Προηγούμενη Συνταγή 6 από 45  Επόμενη

ΣΑΓΑΝΑΚΙ (Ελληνικό τηγανητό τυρί)1 ψήφοι




 
Οι Ελβετοί έχουν το fondue, οι Μεξικάνοι το queso fundido και οι Έλληνες το σαγα-νάκι. Σε πολλά ελληνικά εστιατόρια ανά τον κόσμο, μπορούμε να δούμε τα γκαρσόνια να «ανάβουν» το σαγανάκι και να περνάνε θριαμβευτικά ανάμεσα από τα τραπέζια υπό τις επιδοκιμαστικές ιαχές του κοινού.
Υλικά
4 κουταλιές (60 ml) βούτυρο
1 αυγό καλά χτυπημένο
1 κουταλάκι (5 ml) αλεύρι
250 γρ. κασέρι κομμένο σε φέτες του 1 εκ.
2 κουταλιές (30 ml) μπράντι
χυμός από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
2. Χτυπάμε το αυγό και το αλεύρι μαζί και βουτάμε στο μίγμα τις φέτες του τυ-ριού.
3. Τις τηγανίζουμε μέχρι να σκουρύνουν καλά κι από τις δυο πλευρές και βγά-ζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
4. Τις περιχύνουμε με το μπράντι, το ανάβουμε προσεκτικά με ένα σπίρτο και τινάζουμε το τηγάνι μέχρι να σβήσει η φωτιά. Στύβουμε από πάνω το λεμόνι και σερβίρουμε από το τηγάνι με τραγανό ψωμί.

Προηγούμενη Συνταγή 6 από 45  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

basiliki roditi 14-07-2009 21:31:16

poly kalo akoygete tha to dokimaso

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.