Μερίδες 6-8

1 κιλό μανιτάρια διάφορα ανάμικτα
1 λίτρο λευκό ξίδι
1,5 λίτρο νερό
1 λίτρο ηλιέλαιο
6 φύλλα δάφνης
1-2 κλωνάρια δεντρολίβανο ή 1-2 φύλλα φασκόμηλο
3 κλωνάρια θυμάρι
6 σκελίδες σκόρδο
1-2 μικρές καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΑΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΒΑ...
ΤΥΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ...
ΚΡΥΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ...
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΑΝΙΤAΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠEΡΙEΣ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΥΓΑ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΗΛΟΥ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΚΡΕΜΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΤΣΙΛΙ ΣΟΣ ΚΑΙ ΖΩΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΡΕΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕΝΙΕΡ ...
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...
Τηγανητό τυρί camembert με σoς από ακτινίδια και ανανά ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ...
Σαλάτα τομάτας και μοτσαρέλλα...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ...
ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ( Riso all' Aglio)...
ΤΣΊΛΙ CON CARNE ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ (Η ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ) ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ...

Συνταγές » Ορεκτικά
Προηγούμενη Συνταγή 9 από 45  Επόμενη

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ7 ψήφοι




 
Από συνταγή της νότιας Γαλλίας, που μπορεί να εφαρμοστεί, προσαρμόζοντας απλώς τα μυρωδικά, για πολλά εποχικά λαχανικά. Είναι η κλασική τεχνική για να διατηρήσετε στο ελαιόλαδο τις αγκινάρες την άνοιξη, τις μελιτζάνες το καλοκαίρι και αυτήν την εποχή τα μανιτάρια, κυρίως αν καταφέρετε να βρείτε καλής ποιότητας άγρια - βέβαια, ελεγμένα από εκείνους που τα γνωρίζουν. Βράζοντας στο ξίδι και κατόπιν στραγγίζοντας πολύ καλά τα λαχανικά που θέλετε να κρατήσετε, θα διατηρηθούν βυθισμένα στο λάδι, παίρνοντας μια θαυμάσια γεύση. Ακόμα και τα κοινά καλλιεργημένα λευκά μανιτάρια ή τα πλευρότους αποκτούν ξεχωριστή γεύση και μετατρέπονται σε θαυμάσιο μεζέ ή συνοδευτικό.
Υλικά
Μερίδες 6-8

1 κιλό μανιτάρια διάφορα ανάμικτα
1 λίτρο λευκό ξίδι
1,5 λίτρο νερό
1 λίτρο ηλιέλαιο
6 φύλλα δάφνης
1-2 κλωνάρια δεντρολίβανο ή 1-2 φύλλα φασκόμηλο
3 κλωνάρια θυμάρι
6 σκελίδες σκόρδο
1-2 μικρές καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίστε τα μανιτάρια, πλύντε τα σε τρεχούμενο νερό και κόψτε τα στη μέση ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθος.
2. Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα το ξίδι με το νερό να πάρουν βράση, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Βάλτε στην κατσαρόλα μερικά μανιτάρια (μια-δυο χούφτες) και μόλις πάρουν βράση μετρήστε 4 λεπτά ακριβώς κι αμέσως βγάλτε τα και απλώστε τα σε πετσέτες. Συνεχίστε και με τα υπόλοιπα μανιτάρια και κατόπιν αφήστε τα να στεγνώσουν για 12 ώρες.
3. Επειτα τοποθετήστε τα στις γυάλες. Βάλτε μια στρώση μανιτάρια, ένα φύλλο δάφνη, το δεντρολίβανο ή το φασκόμηλο, λίγο θυμάρι, μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση και την καυτερή πιπεριά, αν τη χρησιμοποιείτε. Συνεχίστε με άλλη στρώση μανιτάρια, δάφνη κ.λπ.
4. Αφού γεμίσετε σχεδόν τη γυάλα, περιχύστε με το λάδι, που πρέπει να τα σκεπάσει. Κλείστε το καπάκι της γυάλας και αφήστε να μείνουν για 15 μέρες σε μέρος δροσερό, προτού τα σερβίρετε ως μεζέ, μόνα τους ή μαζί με κρύο κρέας, τυρί και αλλαντικά.

Προηγούμενη Συνταγή 9 από 45  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

διονυσια 17-06-2009 04:19:32

η συνταγη ειναι ωραια με τον ιδιο τροπο φτιαχνω μελιτζανες και κολοκυθακια ειναι ωραιο συνοδευτικο για ουζο και μπυρα

ts the punk 14-06-2009 21:09:19

i sintagi einai eleos

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.