½ κιλό από μίσχο σπαραγγιού, από τις σκληρές άκρες διχοτομημένες σταυροειδώς
3 χούφτες από τρυφερά φύλλα σπανακιού
2 σκελίδες σκόρδου ξεφλουδισμένες
1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη και επιπλέον για πασπάλισμα
1 φλιτζ. κουκουνάρια
¼ φλιτζ. παρθένο ελαιόλαδο και επιπλέον για το πασπάλισμα
χυμός ½ λεμονιού
½ κουταλάκι αλάτι
225 γρ. ξηρά ζυμαρικά ή 300 γρ. φρέσκα (λινγκουίνια, φετουτσίνια, σπαγέτι, ζυμαρικά από σπανάκι (πράσινα) και κανονικά σίτου ανάμικτα για ποικιλία χρωμάτων)
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Σούπα με κίτρινες φακές ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΕΚΙΛΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΚΡΥΑ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ (διαβ.) ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΤΣΙΛΙ ΣΟΣ ΚΑΙ ΖΩΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ...
ΠΑΓΩΤΟ...
ΜΠΟΤΙ ΚΕΜΠΑΠ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ...
ΜIΛΦΕΪΓ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ...
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΟΣΟΥΠΑ ...
ΚΑΚΑΒΙΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ WALDORF...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ...
Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα ...
Κοτόπουλο με αρακά ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ...
ΠΑΣΠΑΛΑΣ...
ΨΑΡΙ ΣΟΤΕ ΜΕ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΚΑΙ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΕΣ (Scampi alla Veneziana)...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 4 από 301  Επόμενη

ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ1 ψήφοι




 
Η συνταγή είναι τέλεια για την άνοιξη, ένα πέστο φτιαγμένο από ζεματισμένα σπαράγγια, τρυφερό σπανάκι, κουκουνάρια, παρμεζάνα, σκόρδο και ελαιόλαδο, ανακατεμένο με μίγμα αυγού και πράσινα νουντλ (από σπανάκι). Το πέστο σπαραγγιού θα συνοδευόταν με οποιαδήποτε ζυμαρικά ή ακόμα θα λειτουργούσε ως σάλτσα για την πίτσα ή τις πατάτες.
Υλικά
½ κιλό από μίσχο σπαραγγιού, από τις σκληρές άκρες διχοτομημένες σταυροειδώς
3 χούφτες από τρυφερά φύλλα σπανακιού
2 σκελίδες σκόρδου ξεφλουδισμένες
1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη και επιπλέον για πασπάλισμα
1 φλιτζ. κουκουνάρια
¼ φλιτζ. παρθένο ελαιόλαδο και επιπλέον για το πασπάλισμα
χυμός ½ λεμονιού
½ κουταλάκι αλάτι
225 γρ. ξηρά ζυμαρικά ή 300 γρ. φρέσκα (λινγκουίνια, φετουτσίνια, σπαγέτι, ζυμαρικά από σπανάκι (πράσινα) και κανονικά σίτου ανάμικτα για ποικιλία χρωμάτων)
Εκτέλεση
1. Χρησιμοποιούμε 2 κατσαρόλες, μία μεγάλη με νερό για τα ζυμαρικά και μία μεσαίου μεγέθους για το σπαράγγι.
2. Ενώ το νερό θερμαίνεται, βάζουμε τα κουκουνάρια σε μία στρώση σε ένα με-γάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε περιστασιακά, μέχρι να μοσχοβολήσουν και να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζουμε τα κουκουνάρια από το τηγάνι και τα βάζουμε στην άκρη. Θα χρησιμοποιήσουμε 3/4 φλιτζ. κουκου-νάρια για την σάλτσα και 1/4 φλιτζ. για να το αναμίξουμε στο σύνολο.
3. Αλατίζουμε το νερό για τα σπαράγγια και ρίχνουμε τους μίσχους στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μόνο για 2-3 λεπτά, μέχρι οι μίσχοι να πάρουν ανοικτό πράσινο χρώμα και να γίνουν τρυφεροί. Τους ξεπλένουμε με δροσερό νερό και τους στραγγίζουμε. Κόβουμε τις άκρες και τις χρησιμοποιούμε για διακόσμηση.
4. Προσθέτουμε το σπαράγγι, το σπανάκι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, και 3/4 φλιτζ, κουκουνάρια στο μπλέντερ. Ενώ η συσκευή λειτουργεί, ρίχνουμε 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο για να αναμιχθεί καλά. Αν είναι πολύ παχύρρευστο, ρίχνου-με λίγο νερό από το ζυμαρικό. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το αλάτι κατά τη γεύση.
5. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε αμέσως με 1 φλιτζ. πέστο σπαραγγιού.
6. Σερβίρουμε το ζυμαρικό πασπαλισμένο με 1/4 φλιτζ. καβουρδισμένα κουκου-νάρια, τη τριμμένη παρμεζάνα και με λίγο ελαιόλαδο.

Προηγούμενη Συνταγή 4 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.